Hollik Istvánnak fontosabb volt 25 ezer lájk, mint 25 ezer elhunyt

Míg az ellenzék gyertyát gyújtott a koronavírusban elhunyt 25 ezer honfitársunk emlékére, Hollik István jó fideszes kommunikációs igazgatóként annak örült, hogy 25 ezren lájkolták a Facebook-oldalát. Aztán talán szóltak neki, hogy ez nem túl ízléses, és eltűntette a posztot.

A 444 vette észre, hogy Hollik István csütörtök délután a Facebookra az alábbi képet posztolta azzal a szöveggel, hogy: „Már 25 ezren vagyunk, köszönöm!”

Több kommentelő is megjegyezte, hogy a koronavírusnak nemrég lett 25 ezer halálos áldozata Magyarországon, és az ország már lakosságarányos halálozásban világrekorder a teljes járványt tekintve.

Kb. 3 órával a közzététele után a poszt elérhetetlenné vált. A lap megkereste a Fidesz sajtóosztályát is, de természetesen nem válaszoltak.

Hétfőn írtunk róla, hogy mikor kiderült, hogy már 25 ezernél is többen haltak meg a járványban, Orbán Viktor épp az európai Szuperliga létrehozása miatt aggódott. A kormányfőnek - akárcsak Holliknak - nem jutott eszébe, hogy részvétet nyilvánítson a gyászolóknak. Az ellenzéki pártoknak viszont igen. Ők kedd este gyertyagyújtással emlékeztek a koronavírus áldozataira.

A Jobbik ráadásul pénteken azt kérte, hogy engedjék félárbócra a Karmelita, a Sándor-palota és az Országház nemzeti lobogóit.

Magyarország – a második világháború óta nem látott – legnagyobb drámáján megy keresztül. Családok tízezrei élik át a legnagyobb veszteséget, hozzátartozójuk végleges elvesztését. Mindezt úgy, hogy még búcsút sem tudtak venni szeretteiktől. Mára már annyi ember halt meg, mintha Szentendre teljes lakossága tűnt volna el. És jelenleg is nap mint nap annyian veszítik életüket a járvány következtében, mintha 24 óránként lezuhanna egy utasszállító repülőgép tele magyar állampolgárral. A magyar állam vezetői, közjogi méltóságai sem mehetnek el ezen tények mellett érzéketlenül. A néppárti Jobbik vallja, hogy a koronavírusban elhunyt honfitársainkról méltó módon kell megemlékeznünk, ezért levélben kértük mindhárom közjogi méltóságtól, Orbán Viktortól, Áder Jánostól és Kövér Lászlótól, hogy együttérzésük jeleként engedjék félárbócra a Karmelita, a Sándor-palota és az Országház nemzeti lobogóit!

- írja a párt a közleményében.