Kitüntetés: Müller Cecília büszke a fiatalokra

No vakcina, no party!

Miután a kormány megfenyegette a fiatalokat a legendás "no vakcina, no party" szlogennel, Müller Cecília közölte, hogy nagyon ügyesek, hogy a korosztály fele regisztrált az oltásra.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Müller Cecília rendkívül büszke a fiatalokra, illetve természetesen a szüleikre, akik biztatták őket a vakcinára, mert a 193 ezer fős 16–18 közötti korosztályból minden jel szerint 90 ezer főt be lehet oltani.

„Fiatalos lendülettel, nem sokat spekuláltak, gyorsan reagáltak” - fogalamzott.

Azt már nem tette hozzá, hogy a "nem sok spekulálásnak" az egyik oka talán az lehet, hogy a Pfizer oltóanyagára jelentkezhettek, amire nagyon sokan szeretnének "gyorsan reagálni", ámde nem lehet.

Nem is olyan régen egyébként még éppen a fiatalokra tolták a járványügyi felelősséget Orbánék. A kormáynfő a szokásos reggeli Kossuth Rádiós bullshitgenerátorában szeptemberben épp arra kérte a fiatalokat, hogy:

"tartsák be a szabályokat, mert a szülők, nagyszülők élete elsősorban az ő kezükben van, és ha fegyelmezetlenek, az idősebbek fejére hoznak nagy bajt". Vagyis, ők voltak épp a hibásak a vírus terjedéséért, mert "buliztak", mikor amúgy senki nem tiltotta meg nekik, hogy amúgy bulizzanak.

Öröm és bódottá, hogy fél évvel később, egy burkolt fenyegetés után most eljutottunk a büszkeségig.