Még a fideszes polgármester szerint is "marhaság" Böröcz László javaslata

Mondjuk Böröcz László amúgy sem nagon mondott még olyat, ami nem marhaság.

„Egy kicsit meg fogjuk citálni a milliárdosok bajszát és megnevezzük majd őket, illetve azokat is, akiket kézzel rángatnak”

- emlékszik még valaki ezekre a legendás szavakra? Így vezette fel 2017 tavaszán a Fidelitas plakátkampányát Böröcz László. A felejthetetlen sajtótájékoztató egyik csúcspontja az volt, mikor kijelentette, hogy

„a baloldal vezetője, Botka Gábor (!) szerint a szegedieket nem zavarják az illegális bevándorlók, ezzel gyakorlatilag egy gyékényre került (!) Soros Györggyel”.

No, ez a Böröcz László most azt találta ki, hogy kedvezményes áron, a lakás értékének 30 százalékáért megvásárolhatók lehetnek a jövőben az önkormányzati bérlakások. Sanszos, hogy ez főleg a fideszes kegyenceknek lenne igazán menő deal.

Furcsa, de a remekbe szabott javaslat ellen Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere is éles hangon kelt ki Facebook-oldalán:

"Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Laci! Május 11-én benyújtottál egy törvényjavaslatot az önkormányzati lakásokkal kapcsolatban. Ehhez jogod van, hiszen az Országgyűlés megválasztott képviselője vagy. De arra kérlek, vond vissza a javaslatodat. Nem tudom mi volt a szándékod a javaslatoddal, de nem hiszem, hogy kellően átgondoltad. Javaslatod szerint a piaci ár töredékéért megvehetik a bérlők az önkormányzati bérlakásokat, nagyon kedvező feltételekkel, mindegy, hogy milyen régen laknak benne, vagy mennyi bérleti díjat fizettek eddig, az önkormányzatnak kötelező eladnia részükre. Javaslatod, megítélésem szerint marhaság!"

Nem ő volt az egyetlen, aki így látja. A jobbikos Dudás Róbert szintén nyílt levelet fogalmazott meg a fideszes bölcsnek.

Még az is lehet, hogy visszasírjuk azokat az időket, amikor Böröcz László "milliárdosok bajszát citálta", akkor legalább röhögni lehetett rajta. Most már azt se.