Blikk: Boldog István gyorsan elköltötte a 20 milliós kenőpénzt

fideszes képviselő ellen tavaly emeltek vádat hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt, a lap most újabb részleteket közölt az üggyel kapcsolatban. 

2019-et írtunk, amikor M. Róbert uniós projektek elintézése miatt 20 millió forintot küldött Boldognak „hálából”.  A pénzt nejlonszatyorban adta át a budapesti Király utcában. A futár K. Péternek adta át a milliókat, aki Boldog Istvánhoz vitte az összeget a Graphisoft Park egyik irodájába - írj a lap. 

Nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban Fehér Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak  

- mondta K. Péter a kihallgatásán, majd a Blikk írása alapján hozzátette:  

Fehér Petra és Boldog István egy irodában harmadolták el a pénzfutártól átvett 20 milliót, majd a beszélgetésekben „Barbi” álnéven emlegetett Fehér egy mosolygós smile-t küldött internetes üzenetben M. Róbertnek, jelezve a vállalkozónak, hogy megtörtént a kifizetés.   

Egy Fehér Petra és K. Péter között zajlott telefonbeszélgetésből az is kiderült, hogy szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldoghoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba, ám erről a tervükről végül letettek. 

“Boldog örömében egyenesen Ausztriába szaladt bizalmasával méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolni a 20 millió forintos kenőpénzből” - írja még a lap. 

Boldog jobbkezén F. Petrán már korábban kattant a bilincs, könnyen lehet, hogy a fideszes képviselő sem lesz már sokáig túlságosan boldog.