Üzenet Brüsszelből: Orbán hazudott

Az Európai Bizottság jelezte, hogy Orbán nem mondott igazat a homofób törvény vitájáról. Meg még nagyon sok másról se, de azt most így külön nem jelezték.

Orbán Viktor a múlt héten tett közzé egy szekunder szégyen videót a Facebook-oldalán, amiben arról értekezett, hogy most épp LMBTQ-aktivistáktól „véd meg” minket, akiket Brüsszel akar ideküldeni.

"Minden világos: az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba" - jelentette ki.

Az Európai Bizottság most ezzel kapcsolatban jelezte, hogy ilyen nyilatkozatot sosem tettek. Küldtek viszont egyet még június végén Varga Judit miniszternek, amiben pontokba szedték, hogy a magyar jogszabályt miben találták ellentétesnek az uniós joggal és alapértékekkel.

A Bizottság közleményét azzal zárja, hogy kijelenti:

"A gyereknevelés vitathatatlanul a szülők joga és felelőssége. Az egyenlő bánásmód, az emberi méltóság tiszteletben tartása ugyanakkor minden európai uniós polgár alapjoga, ahogy az is, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés és megbélyegzés vallási, politikai vagy nemi hovatartozás és szexuális irányultság alapján."

És hogy mennyire "védi" a gyerekeket és az egészséges fejlődéshez való jogot a Fidesz, arról az elmúlt években tanúbizonyságot is tettek. Erről ITT írtunk bővebben.