A HírTV nyallere véletlen bekérdezte a fideszes államtitkárt a kémbotránnyal kapcsolatban

A fideszes államtitkárok pedig nincsenek hozzászokva, hogy valódi kérdésekre is válaszolniuk kell, kiváltképp nem a kormánymédia kitartottjaival szemben.

A 444 szúrta ki, hogy váratlan kérdéssel hozta zavarba a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát Velkovics Vilmos "riporter" a HírTV kedd esti műsorában. Az interjú végén került szóba a Pegasus-botrány, amire Orbán Balázs elkezdte felmondani a kötelezőt, de aztán a lakáj olyat tett, amit lakájoknak nem szokás.

Velkovics előbb megkérdezte, hogy

miért nem indítanak egy vizsgálatot?

Orbán azt felete: "Szijjártó Péter külügyminiszter úr (...) arról is nyilatkozott, hogy elindul egy vizsgálat. Tehát mi pontosan úgy járunk el az ügyben, mint más nyugat-európai országok."

Majd még váratlanabb fordulat következett:

Velkovics: Akkor az NSO miért mondhatta azt, hogy valószínűleg vett a magyar kormány ilyen szoftvert, mikor Szijjártó Péter állítja, hogy nem?

Orbán: .... Én nem emlékszem erre, vagy nem olvastam ezt a nyilatkozatot. Alapvetően a magyar kormánynak nincs ebben jelen pillanatban a botrányban, vagy bármiféle visszaéléssel kapcsolatban érintettsége.

Egyébként nyugodtan válaszolhatott volna Orbán annyit is, hogy "Soros", a HírTV fideszes nézőit ez vélhetően nem zökkentette volna ki.