Közérdekű: Most akkor hova tette Nagy Feró a Kossuth-díjat?

A mi tippünk az, hogy oda, ahol általában a nyelve van.

„Már tavaly sem volt személyes átadás, talán idén is csak a járványhelyzet jelentős javulása után kerül majd rá sor. Körülbelül két héttel ezelőtt értesültem róla, szívem szerint világgá kürtöltem volna, de az örömömet a mai napig meg kellett tartanom. A méltó helyét is kitaláltam: az Orbán Viktortól kapott pálinka mellé teszem a vitrinbe. Büszke vagyok, de ettől nem fogok megváltozni. Az ember végzi a dolgát, írja a dalokat, van, ami korszakalkotó, akad olyan, ami nem” 

- mesélte el az elismerés körüli izgalmakat márciusban a Ripostnak Nagy Feró.

Az ember végzi a dolgát, és van, akinek ezért Kossuth-díj jár, van, akinek meg nem. Attól függ, milyen dolgot végez az ember.

A gondos nyelvmunkért járó elismerést ugyebár Feró augusztus 20-án vehette át, de nem tudni, hogy akkor most pontosan hova került a díj.

„Egyelőre még a konyhában van, mert nem tudunk betelni a látványával, de természetesen a stúdiómban lesz a végső helye, a többi számomra fontos ereklye mellett. Most, hogy fizikailag is kézzel fogható ez az elismerés, már elhiszem, hogy megkaptam a Kossuth-díjat, bár még mindig a könnyeimmel küzdök. Eddig csak megmondták és papírom volt róla” 

– idézte a Borsnak adott interjút a metropol.hu.

Ez némi ellentmondásban áll a korábbi nyilatkozattal, de az is lehet, hogy a vitrin és a pálinka is a konyhában van. Jó lenne pontosan tudni, mert ez hatalmas közérdeklődésre számot tartó információ.

Amúgy bocsánat, Nagy Feró munkásságának csúcsteljesítménye majdnem lemaradt: