A Fidesz szerint: "Nem kerülhet újra hatalomra a Gyurcsány-vezette baloldal, amely hazugságra építette kormányzását"

Ők ezzel szemben mindig igazat szólnak. Ja, nem.

Nem szabad megengedni, hogy újra hatalomra kerüljön a Gyurcsány Ferenc által irányított baloldal, mely kormányzását annak idején hazugságra és erőszakra építette - jelentette ki Horváth László, a Fidesz szóvivője, a térség országgyűlési képviselője a "Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!" petíció gyöngyösi aláírásgyűjtő helyszínén csütörtökön.

És ezzel szokás szerint ki is merítette a Fidesz egyetlen politikai programpontjának ismertetését. Azt ugyan nem tette hozzá, hogy a Fidesz-média több száz elvesztett sajtópere nem egy hazugságra épített rendszer alapja-e.

Vagy mondjuk azt, hogy Orbán Viktor csak az elmúlt idősazkban, a járványkezeléssel kapcsolatban hazudott minimum tízszer.

Íme 10 hazugság a kormányfőtől, melyek a járvány idején hangzottak el:

1. "Egyébként a magyar egészségügyi rendszer, amit valamilyen rejtélyes okból folyamatosan leminősítünk, folyamatosan lekezelően beszélünk róla, és itt a járványügyi vész helyzetén kiderült, hogy Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere. (2020. július 31.)

2. "Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri" - mondta Orbán 2020. szeptember 12-én. 2021. március 15-én kijelentette, hogy Magyarországon „a sikeres járványkezeléssel mutatunk példát a következő nemzedéknek." Március végére elértük a 20 ezer halálos áldozatot, Magyarország pedig továbbra is első a lakosságarányos halálozásban nemzetközi összehasonlításban.

3. "Tehát én biztos vagyok abban, hogy egyetlen magyar embernek sem kell szenvednie vagy meghalnia azért, mert az egészségügyi rendszer ne tudná őt befogadni, és számára megfelelő ellátást adni. Minden magyar élet megvédésére képes a magyar egészségügy." (2020. szeptember 14.) A kórházi várólistákat ITT lehet böngészni.

4. „Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.” (2020. szeptember 16.)

5. "A fertőzés és a járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon is. Nagyjából Ausztria magasságában vagyunk" – mondta Orbán 2020. október 23-án. Kár, hogy ezt semmilyen adat nem igazolta.

6. "A szigorítások hatásának érzékeléséhez két hétre van szükség. Most csak remélni lehet, hogy a karácsonyi ünnepet már szabadabban lehet majd megülni." (2020. november 11.) Nem lehetett.

7. "Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő átoltásnak a föltételei megvannak." (2020. december 11.) Nem voltak.

8. „Kinek hányják önök a szemére, hogy meghalnak emberek, akik gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, és elviszi őket a vírus? Nekem, de a vírus nem én vagyok. Nem a kormánypárt miatt halnak meg az emberek, hanem mert egy világjárvány van, és az a kérdés, ki hova áll, ki reménykedik-e abban, hogy romlanak a statisztikák.” (2020. december 14.)

9. "Ha a kínai vakcinával is elindulhat az oltás, húsvétig minden regisztrált beoltható." (2021. február 12.)

10. "Nem szükségesek további szigorítások, sőt kifejezetten ellenezné azokat, mert most már van annyi vakcinánk, hogy a jól megszervezett oltással legalább annyit tudunk javítani a helyzeten, mint amennyi a helyzet természetes romlása" - mondta Orbán Viktor 2021. február 12-én. Március 8-tól "két hetes zárlat", lépett életbe, ami végül április 7-ig érvényben volt.

10+1. "Van is egy remek sorrendem. Tehát azt mondták a nemzeti konzultáción, hogy először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat és utána a jeggyel látogatható kulturális, sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket." (2021. április 9.) Kár, hogy a nemzeti konzultációban egy szó sem szerepelt az iskolákról.