Ungváry Krisztián: Nincs okunk kételkedni a Harrach Péter "homoszexuális problémájáról" szóló III/III-as jelentésben

Az Alfahír kedden hozott nyilvánosságra egy olyan 1972-ben készült III/III-as jelentést, amelyben azt írták, hogy a KDNP jelenlegi országgyűlési képviselőjének, Harrach Péternek az esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben homoszexuális ügye volt. Ungváry Krisztián történész szerint ennek valóságtartalmában nincs ok kételkedni.

A Harrach Pétert megnevező jelentés belső célokra készült, a benne foglalt összes információ elvileg ellenőrzött (adott esetben többszörösen), más iratokkal összekapcsolható így nincs okunk kételkedni annak valóságtartalmában

- szögezte le az Alfahír kérdésére Ungváry Krisztián.

A történész hangsúlyozta, hoogy "a konkrét esetben nem az iratok képezhetnék elsősorban zsarolás alapját, hanem az, ha valaki az érintett életvezetésével kapcsolatosan rendelkezne olyan információkkal, amelyek az érintett hirdetett elveivel gyökeresen szemben állnak".

Harrach Péterre pedig ez abszolút igaz.

A KDNP-s politikus magánélete egyébként a kutyát nem érdekelné, ha nem a saját pártja lenne az, aki a legelszántabban támadja a meleg közösséget. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a nyáron konkrétan kijelentette, hogy nem rajongana azért, ha homoszexuális tagja lenne a kormánynak.

"A keresztény tanítás, az a természet rendjére épül, és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan mondja, hogy a megvalósult homoszexualitás bűn"

– fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök helyettese. Úgy vélte, hogy „a megvalósult homoszexualitás” hasonlóan súlyos bűn, mint a bigámia vagy a házasságtörés. Egy bűnös életállapotot nem lehet megvalósítani – tette hozzá.

Meglehetősen ellentmondásos lenne, ha az a párt, amelynek egyes tagjai még az ezredforduló után is azt vallják, hogy melegnek lenni bűn, aberráció, rábólintana egy meleg kereszténydemokrata politikus karrierjére.