"Hülyeségekről nem szavaznak", helyette az élelmiszerek áfamentességéről terjeszt elő javaslatot a Jobbik

Az országgyűlés ma szavaz arról, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. A Jobbik parlamenti frakciója nem vesz részt Orbán Viktor kormányfővé választásán, inkább beterjesztik az alapvető élelmiszerek áfamentességéről szóló javaslatukat.

Korábban már elmondtam: ha az emberek béremeléséről, nyugdíjemelésről, az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság rendbetételéről kell dönteni, a Jobbik ott lesz. Hülyeségekről azonban nem szavazunk. Az, hogy egy gengszter legyen a törvényeink legfőbb ura a parlamentben, épp oly abszurd, mint az, hogy az ovisok nemi átalakító műtétet akarnak a micimackó csoportban. Agyrém. A rádiókabaréban még talán elmegy, a törvényhozás épületében azonban nem. Ahogy mondtam: hülyeségekről nem szavazunk. Helyette beterjesztjük a javaslatunkat az alapvető élelmiszerek áfamentességéről. Orbán megkoronázásánál sokkal fontosabb, hogy megfékezzük a drágulást

- írja a Facebook-oldalán Jakab Péter.

A varsói kormány második inflációellenes csomagja fél évig nullára csökkentette az élelmiszer, a földgáz és a trágyakészítmények áfáját. Magyarországon az áfa rekorder a többi uniós tagállamhoz képest, és Orbánék még a válság idején sem hajlandóak könnyíteni a lakosság helyzetén. A Jobbik régóta szorgalmazza, hogy a válságra való tekintettet engedjék el az alapvető élelmiszerek áfáját. A kormány részéről ez süket fülekre talál.