Pofon a Fidesznek: Kijátszotta a Jobbik a plakáttörvényt

Pofon a Fidesznek: Kijátszotta a Jobbik a plakáttörvényt

Plakátok helyett köztéri hirdetési felületeket vásárolt a Jobbik, így a jövőben nem kell bérelniük senkitől ezeket a helyeket. Ez azt jelenti, hogy tulajdonosként már nem vonatkozik rájuk a Fidesz plakáttörvénye. A pofon rendkívül fájhat a hatalomnak, hiszen korábban is rengeteget viszkettek az ellenzéki párt utcára helyezett üzenetei miatt.

A kormányzati kétharmad hiányában feles többséggel elfogadott jogszabály azt mondja ki, hogy a pártok hirdetési felületet csak listaáron vásárolhatnak, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak. Mivel azonban a köztéri plakáthelyek most a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell a jövőben bérelniük, ha hirdetni akarnak.

Az ellenzéki párt szóvivője üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, hogy pontosan mennyit fizettek a plakáthelyekért, de annyit közölt, hogy részletfizetésre kaptak lehetőséget.

A szigorítások ellenére egyébként több kormányellenes plakát is megjelent közterületen. Pénteken újabb sokatmondó üzenet került az utcákra: Orbán Viktor arca fölé az van írva, hogy főnök, Mészáros Lőrinc a képen a stróman, Habony Árpád a hazug, Rogán Antal pedig a kötvényes. Négyen együtt – a plakát szerint – a „gengszterek”.

A Jobbik szóvivőjének elmondása szerint az üzenet tartalmával egyetértenek, de az nem az ő plakátjuk.

Fotó: 24.hu