Egyre többen sokallnak be a Fidesz folyamatos uszításától

Egyre többen sokallnak be a Fidesz folyamatos uszításától
A tihanyi babamúzeum
Fotó: moroczaniko.blogspot.com

Az őcsényi gyűlölethullám szerencsére beindította az ország józanabbik felének immunrendszerét is. Amíg a Fidesz és rajongói habzó szájjal gyűlölködnek és rózsafüzérrel meg szenteltvízzel védekeznének Soros meg a migránsok ellen, addig egyre többen jelentik ki, hogy elég volt a folyamatos uszításból.

A HVG-hez eljuttatott levelében Filotás Tivadar, a tihanyi babamúzeum tulajdonosa vendégházában felajánl egy hét nyaralási lehetőséget teljes ellátással az Őcsényből „kigyűlölt” menekült családnak.

Filotás úr azt mondta a HVG újságírójának, meggyőződése, „(…) hogy az embereket nem lehet a végtelenségig hülyíteni. Mindenki félelem nélküli Magyarországot akar, amihez a befogadás is hozzátartozik. (…)

A vállalkozó közölte azt is, ötletét az őcsényi panziós, Fenyvesi Zoltán inspirálta.

Filotás Tivadar korábban szimpatizált a Fidesszel, Orbán 1989-es beszédét még meg is könnyezte. Korábban csak Martin Luther King váltott ki belőle hasonló érzelmeket.

Ma már a miniszterelnököt dörzsölt, számító politikusnak tartja, akiben csalódott.

Mint ismeretes, néhány hete Őcsény lakossága egy emberként fordult a helyi panzió tulajdonosa ellen, mert az egy háromtagú szír menekültcsaládot akart elszállásolni a vendégházában. A község lakói közül valaki kiszúrta a panziótulajdonos autójának kerekeit, az eset miatt összehívott falugyűlés után a polgármester is lemondott. Orbán Viktor miniszterelnök egy újságírói kérdésre válaszolva a helyieket egyetértéséről biztosítva tovább eszkalálta a gyűlöletet. A kereszténységgel kampányoló kormánypárt által augusztus 20-án kitüntetett Erdő Péter bíborosnak pedig nem volt mondanivalója az ügyben. Kis adalék: néhány éve Erdő Pétert még a pápai trón lehetséges várományosaként is emlegették.