Dömötör és Hollik: sógor, koma, jóbarát

Dömötör és Hollik: sógor, koma, jóbarát
Hollik István
Fotó: fidesz.hu

Amikor a Fidelitas jólétben megzsírosodott aktivistái valamilyen nosztalgiabulin vagy felügyelőbizottsági ülésen töltik az idejüket, az Ifjú Kereszténydemokraták Szövetségének (IKSZ) kiöregedett tagjain a sor, hogy helytálljanak a kormányzati agitprop frontján.

Az egykori ikszesek archetípusa Hollik István és Dömötör Csaba.

Mielőtt még Hollik István méregdrága, de eredményes hajbeültetése után tényleg fésűt hozna neki a Mikulás, szögezzük le, dicséretes ha valaki gondol a rokonaira.

Az viszont nem, ha a felemelkedését a rokonságnak köszönheti. Persze a rossznyelvek szerint.

Hollik István testvére, Hollik Erzsébet ugyanis a Rogán vezette propagandaminisztérium parlamenti verőlegényének Dömötör Csabának a felesége, fel is vette a Dömötör-Hollik Erzsébet nevet. Azt nem tudjuk, hogy a fiatalok az IKSZ-ben ismerkedtek-e meg, de az biztos, hogy a két mostani fideszes papagáj az ifjúsági szervezetből ismeri egymást.

Hollik 2014-ben még a Fidesz listájának 158. helyén szerepelt, és akkor tudott a parlamentbe ejtőernyőzni, amikor az egykori zuglói botránypolgármester, Papcsák Ferenc az MNB felügyelőbizottságába került. Istvánunkat, miután bekerült a KDNP frakciójába, megtalálta a testhezálló feladat is, amikor sorosozni és migráncsozni kellett. Mint a maffiafilmekben, melyekben a beavatás része, hogy olyan ügyben kell a hűséget bizonyítani, amiben az ember személyében is érintett.

A Hollik úr édesanyja által létrehozott Pax Corporis alapítvány ugyanis 1998-ban 50 ezer forint támogatást kapott a Fideszt korábban nagy pénzekkel támogató amerikai milliárdostól. Igen, Soros Györgytől. Természetesen Hollik bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmazkodott a kormánypárt stílusához: a tények nem zavarják a „tisztánlátásban”.

Ahogy az sem, hogy vagyonnyilatkozatai szerint nem lenne elég pénze egy drága hajbeültetésre. Az viszont zavarja, ha az n+1-edik kormánypropagandát visszaböfögő sajtótájékoztatóján egy momentumos fiatalember képében szembejön vele az igazság.

Dömötör Csaba

A Dömötör-Hollik klán esze kétségtelenül a sunyin válaszolgató parlamenti államtitkár, Dömötör Csaba. A még csak 35 éves, de politikailag a kormánypropagandába belevénült fiatalember már 2005-ben politikai munkatársa volt a Fidesznek. Utána az Európai Néppárt ifjúsági szervezetében képviselte a Fidelitas konkurenciáját, majd kampányfőnök-helyettes lett. 2014-ben kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkárt csináltak belőle Lázár Miniszterelnökségén. Ám miután Rogán kapott egy propaganda minisztériumot, 2015-ben parlamenti államtitkár lett „Miniszterelnöki Kabinetiroda” kötelékében.

Dömötör családja ott sertepertélt Paks körül is, jó, hogy a megbízható fiúra bízzák a piszkos munkát, például amikor 1,7 millió állítólagos konzultációs ívet kell hazudni, meg a sikerpropaganda olyan kétes gyöngyszemeit, mint hogy „240 ezer embernek segített a CSOK”. A legostobább megszólalása azonban az volt a közelmúltban, amikor közölte, hogy az ellenzék fakarddal harcol a valóság ellen.

Egy kormányváltás után az lenne a leghasznosabb „büntetés” e „fiatal demokraták” számára, ha a versenyszférában kellene elhelyezkedniük, teljesítményarányos bérezésért. Lejjebb csúszna az igencsak magasan hordott orruk.