Hiába támogatta a kormány, nem jött be elég gazdasági migráns – csak 10.700!

Hiába támogatta a kormány, nem jött be elég gazdasági migráns – csak 10.700!
Fotó: zsurpubi.hu

Még nem hallott erről a hírről? Ez azért lehet, mert Orbán és a Fidesz borzasztó lelkesedéssel vívja kamuharcát a migráció ellen, bár már csak a saját egybites szavazóik körében járnak sikerrel, amikor át akarják tolni a hazugságoktól messziről bűzlő híreiket.

Maradjunk a tényeknél: A kormány támogatást ad a cégeknek az unión kívüli munkavállalók behozatalára.

Ráadásul - bár ezt sem nagyon nem kommunikálták - a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idei évben 59.000 munkavállalási engedélyt tervezett kiadni. Sőt, júniustól sem a szerbeknek, sem az ukránoknak nem kell munkavállalási engedélyhez folyamodniuk, ugyanis néhány szakmában akkora a hiány, hogy ettől is eltekint hazánk erős és büszke kormánya.

A nem uniós országokból hazánkba érkező munkavállalók többsége kereskedelemben, vendéglátásban, az építő-, vagy feldolgozóiparban dolgozik. Harmaduk pedig teljesen képzetlen.

Jól látható tehát, hogy amikor a kivándorlásnak, valamint az alacsony béreknek köszönhető borzasztó méreteket öltött munkaerőhiányt kell kétségbeesve, reménytelenül foltozgatni, vagy éppen egy tehetősebb bevándorló érkezik hozzánk, akkor Orbán és az egész slepp szemében máris kedvesek lesznek a kifelé gyűlölt migránsok.

Így történhetett, hogy Orbán és pártja engedte be az országba eddig a legtöbb bevándorlót.