Összenő, ami összetartozik: A Fidesz az n+1. gesztust teszi a haláltáncát járó MSZP felé

Összenő, ami összetartozik: A Fidesz az n+1. gesztust teszi a haláltáncát járó MSZP felé
Fotó: zsurpubi.hu

Egyre több jel utal arra, amit amúgy is sejtünk egy ideje: a Fidesz és az MSZP a színfalak mögött egymás vállát lapogatva küzdenek a szocialisták életben maradásáért. Miközben gőzerővel folyik a Jobbik koncepciózus ellehetetlenítési kísérlete az Állami Számvevőszék főszereplésével, addig a Fidesz n+1 gesztust tesz a haláltáncát járó MSZP felé.

Legutóbb Kövér László aggódott látványosan azért, nehogy Kunhalmiék kiessenek a parlamentből. A házelnök Szegeden, egy belterjes rendezvényen adott villáminterjút a helyi Mészáros-sajtónak, melyben közölte, nem lenne jó, ha az MSZP kiesne a parlamentből a következő választáson, hiszen akkor adódik a kérdés: ki marad?

Ergo elismerte, hogy a Fidesz évekkel ezelőtt kijelölte műellenzéknek a szocialistákat.

Kövér szerint a magyar politikai porond többi ellenzéki szereplője rosszabb, mint a szocialisták, mégpedig részben azért, mert maguk eredetét 2010-re vagy későbbre datálják, vagyis nincs hagyományuk, s ezt még büszkén is hirdetik. Igaza lehet, mert az ő pártja, a Fidesz a köpönyegforgatásban, ideológiaváltásban, elvtelenségben, lopásban bizony évtizedes hagyományokkal bír.

A házelnök szerint az MSZP működése jogfolytonos az MSZMP tevékenységével, noha még őházelnöksége is élvezte a Magyar Szocialista Munkáspárt fiataloknak nyújtott jótéteményeit: 1986-ban Kövér az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Kutatóintézet ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt, majd 1987-88-ban Soros-ösztöndíjasként a közép-európai társadalmi mozgalmak kutatásával foglalkozott.

Kövér Lászlóra mindig érdemes odafigyelni. Ahogy fogy az idő a választások előtt, úgy lesz egyre több lelepleződés a „nagykoalíció” tagjai részéről.