Talán a legvastagabb bőr Kövér László képén van: igen, tényleg belemondta az éterbe, hogy az ellenzék kelti a gyűlöletet Magyarországon

Talán a legvastagabb bőr Kövér László képén van: igen, tényleg belemondta az éterbe, hogy az ellenzék kelti a gyűlöletet Magyarországon

Talán Kövér László elmúlt hetekben zajló kommunikációs ámokfutására illik a legjobban a magyar mondás: ennek aztán van bőr a képén! 

A múlt heti, MSZP gyengülésén sajnálkozó nyilatkozata után itt az újabb csemege: a szintén Fidesz-lakájjá züllött Mandinernek adott interjú. 

Ebben a házelnök többször, visszatérően sajnálkozik az ellenzék undorító kommunikációján, a gyűlöletkeltésén, a vádaskodásán. Kövér, szegény, ugyanúgy beszorult abba az alternatív valóságba, amelyet a meglehetősen "színvonalas, objektív, a történéseket kristálytisztán, a szakmaiság alapjait minden alkalommal figyelembe vevő" kormánypárti sajtó tárt a hívei elé. Leegyszerűsítve, hogy Kövér László is megértse: a pökhendi politikus nyilatkozatából kiderül, semmivel sincs magasabb értelmi színvonalon, mint a híveik tekintélyes részét adó, nemzeti ünnepeken K1-harcossá alakuló nyugdíjasok

Nézzünk is a kövéri mélységekre konkrét példákat: 

"Az ellenzék helyzete és minősége talán most a legrosszabb a rendszerváltozás óta. Részben az ebből fakadó frusztrációjuk okán, részben téves politikai számításból fakadóan gyakorlatilag már csak gyalázkodás, rágalmazás, hisztériakeltés ürügye számukra minden vita. Ez a kormányt is kényszerpályára szorítja, ami pedig a közbeszéd nívóját is jelentősen rontja."

Vagy: 

"(...) Egyrészről minden társadalmi vita tartalmi kiürülése a közbeszéd primitivizálódását is magával hozza. Ebben óriási felelőssége van az ellenzéknek, amely értelmes és meggyőző érvek híján nem tud, de nem is akar érdemben vitázni, csak katasztrófahangulatot, polgárháborús pszichózist kelteni. Ebben kétségkívül verhetetlenek. Látnunk kell azonban, hogy a tömegkommunikáció struktúrája is olyan drámai mértékben és gyorsasággal alakult át a kilencvenes évek klasszikusnak tekinthető kommunikációs viszonyaihoz képest, feldolgozatlan és értelmezetlen információ olyan zuhataga szakad az emberekre minden nap – a tévén, a rádión és az elektronikus médián keresztül –, hogy az az üzenetek leegyszerűsítését követeli meg. Érthető, hogy a Fidesznek alkalmazkodnia kell ezekhez a viszonyokhoz..."

Értik, ugye? A gaz, gonosz ellenzék nem akar vitát, pedig a jóravaló Fidesz annyira szívesen diskurálna össztársadalmi kérdésekben. A gaz, gonosz ellenzék kelti a katasztrófahangulatot, a polgárháborús pszichózist - tulajdonképpen a végén még kitalálják, hogy ők nem is akartak Soros-kampányt, EU-ellenes plakáttengert az országra szabadítani, azt a rohadt ellenzék találta ki és valósította meg, s jól rákente a Fideszre. Szegény Fidesz nem tesz mást, csak szennysajtójával, az Origóval, a Tényekkel, a 888-cal, a Pesti Srácokkal, a Magyar Időkkel, az M1-gyel, az EchoTV-vel reagál a gaz, gonosz ellenzék mocskolódására. 

Az ellenzéki plakátok maguktól tépődtek le és firkálódtak össze, Terry Black magától került elő, Juhász Péter, Vona, Simicska, Spéder egymást figyelték meg, az ÁSZ magától akarja betiltani a Jobbikot, miközben a patyolattiszta Fidesz, Kövérrel az élen értetlenül nézi a közbeszéd színvonalának romlását. 

Olvassuk csak el újra és újra Kövér mondatait, s helyettesítsük be az ellenzék helyére a Fideszt! Nem otthonosabb érzés? A házelnök meg, ha lenne még lelkiismerete, jó erősen elszégyellhetné magát, hogy 27 év alatt eljutottak a gátlástalanság ilyen szintjére. De ha már eljutottak, legalább vállalná!

(Mandiner nyomán)