Vajon Orbán fél Istentől?

És a fideszes, orbánista fluffer „újságírók”?

Ferenc pápa bűnnek nevezte az álhíreket, valamint a kattintásvadász cikkeket. Ha tehát az Origó, a Ripost, a Prosti Srácok vagy éppen a 888 nem a pocakos gazdájukat tekintené a mindenhatónak, akkor most bizonyára rettegnének. Így még valószínűleg várni kell pár hónapot, mire ez az érzés elfogja az említett szégyenportálok bértollnokait.

Tartunk tőle, hogy Viktor sem tulajdonít nagy jelentőséget a legfőbb egyházi méltóság üzenetének, különben is, a számtalan bűn mellett egy újabb a sorban, mit számít a gőgös királynak? Ugye emlékeznek még az alábbi klasszikusra Hofitól?

Isten hírnöke tehát annak a jelentőségét hangsúlyozta, hogy az emberekhez csak megbízható információknak szabadna eljutnia, szerinte az újságíróknak az a  feladatuk, hogy korrektek legyenek és a tényeket tárják az olvasók elé. Hozzátette azt is, hogy tilos lenne a sajtónak más hírnevét megsértenie, rágalmaznia. Ezeket súlyos bűnnek tartja.

A rossz hírünk pedig az, hogy e bűnökért nem lesz majd elég elmondani néhány miatyánkot. Ráadásul először a nép fog ítéletet mondani felettetek. Ne feledjétek: Tavasszal feltámadás!