Székesfehérváron is megzakkant a Fidesz: innen is civil szervezeteket tiltanának ki

Pécs és Debrecen után a fideszes Cser-Palkovics András által vezetett Székesfehérvár is határozatban utasította el, hogy a városban olyan civil szervezetek működjenek, amelyeket Soros György támogat. Én pedig ezt székesfehérváriként határozottan visszautasítom.

A helyi Fidesz-frakció által beterjesztett dokumentum szerint a közgyűlés meg akarja védeni a civil szervezeteket attól, hogy Soros György a „spekulációs ügyletekből származó vagyonából” felvásárolja őket, és „rájuk kényszerítse betelepítéspárti ideológiáját”.

Na egy kicsit vonatkoztassunk el a baromságoktól és lássunk tisztábban! Ehhez a Nyílt Társadalom Alapítványok weboldalán is fellelhető, magyarországi támogatottak listája egy igen hasznos eszközként szolgálhat. Nézzük csak meg milyen magyar szervezeteket támogattak Sorosék tavaly!

4000 dolláros támogatást kapott Orbán egykori kollégiuma, a Bibó István Szakkollégium Felelős Értelmiségért Alapítványa, melynek köszönhetően megszervezhettek egy ötnapos, 50 fős tábort kelet-magyarországi és dél-magyarországi, hátrányos helyzetű általános iskolás kisgyerekek számára, ahol az ELTE-s diákok tanítottak. Igazán elítélendő és ördögi, sátáni egy dolog ez, mi?

Van itt még más is: 15 ezer dolláros támogatást kapott a Kompánia Alapítvány, a Dominó Tanoda működtetője, ahol Dél-Budapest több külvárosi térségéből származó, hátrányos helyzetű, szegény körülmények között élő kisgyermekek képességfejlesztését tűzte ki célul. Ez is egy nagy szar, elítélendő valami a fehérvári közgyűlés szerint.

Nézzük tovább: kapott még ugyanennyi pénzt a pécsi ,,Vigyázz Reánk!” Egyesület, ami ezt az összeget a helyi döntéshozókkal való vitaszervezést egy közös cselekvési terv kidolgozására költötte, egy igazságosabb iskolarendszerért. Ha valaki még mindig nem hiszi, hogy Soros nem Magyarország és a magyarok tönkretételén dolgozik, itt van még egy példa: a pécsi Embereség Erejével Alapítvány, amit a Fidesz szavára sikertelenül, de megpróbáltak kiűzni a városból, tanodát működtet hátrányos helyzetű, szegény körülmények között élő, tanulási nehézségekkel küzdő kisgyerekeknek. Ezek közül a gyerekek közül sokan először tapasztalhatták meg azt, hogy milyen jó tanulni és iskolába járni.

Székesfehérváriként elítélem, megtagadom azt a fejlődés-, jó szándék- és emberiesség-ellenes dokumentumot, amit a fideszes káderek terjesztettek be a közgyűlésre. Nem kérünk a gyűlöletkeltésből, nem kérünk az utálkozásból, kérünk viszont az emberies, közjót szolgáló szervezetek áldozatos munkájából! Nem kérünk a bólogatós kutyákból, nem kérünk a hazug népbutításból, kérünk viszont a tenni akaró civilekből! Sőt, köszönjük, amit a magyar társadalomért tesznek.

 Ha nem jött át, leírom: inkább Soros, mint ezek a korrupt Orbán-szolgák.