Kibújt az MSZP a zsákból! – Orbán dicsfirkászai Mesterházy Attilával készítettek interjút

A szélsőségesen kormánypárti Prosti Pesti Srácoknak adott interjút Mesterházy Attila. Igen, a Stefka-tanítványok, akik arról hírhedtek, hogy szinte kizárólag fideszes politikusokkal, Orbán-rajongó közéleti szereplőkkel, esetleg a Jobbiktól kivágott, Vonára visszaköpködő egykori jobbikosokkal készítenek interjúkat, most az MSZP politikusát kérdezték az ellenzéki összefogás kapcsán. Köszönjük ezeket az egyértelmű jeleket Huth Gergőnek, amelyek felérnek egy-egy beismerő vallomással. Kibújt az MSZP a zsákból!

Az MSZP-s politikus természetesen csupa olyan dolgot mondott, amivel megnyugtatta a Fidesz-szavazókat. Úgy tűnik, hogy az MSZP-ben már tényleg csak egy-két politikusnő maradt, akik valóban kormányváltást akarnak. Sok pletyka keringett eddig is, hogy a fiatalabb szocialista képviselők titokban meg- és kiegyeztek a kormánypártokkal. Sőt, többen azt vizionálják, hogy amennyiben úgy alakul az áprilisi forgatókönyv, hogy Orbán csak a szocialistákkal tudja megtartani a hatalmat, akkor bizony létrejön az MSZP-Fidesz koalíciós kormányt. Nem olyan nagy dolog ez, hiszen Kövér, Orbán és több fideszes politikus politizált az egykori MSZMP ifjúsági szervezetében, illetve más állampárti szervezetekben. A fideszes tábort azonban meg kell puhítani, a pálfordulást meg kell koreografálni, hogy ne kelljen egymillió Orbán-rajongónak egyik napról a másikra szembeköpnie magát a tükörben. Ezért most az a feladat, hogy megpuhítsák, felkészítsék a kormánypárti szavazókat, hogy bizony olyan időket élünk, hogy már csak egy tisztességes ellenzéki párt van talpon a vidéken, egyetlen régi vágású becsületes legény áll és integet a gáton, a Magyar Szocialista Párt.

Ennek az előkészítő munkának a mérföldkövei voltak:

  • a karácsony előtti MSZP-Fidesz viták (Németh Szilárd vs. Molnár Zsolt és Gulyás Gergely vs. Tóth Bertalan) az egyre fideszesebb ATV-ben, hiszen mivel is lehetne indokolni, hogy miért pont az MSZP-vel vitáznak a kormánypárti politikusok
  • a Kövér-interjú, ahol a fideszes politikus, tudják a Köteles Laci, aki nem mellesleg mindenidők legszégyenletesebb házelnöke arról elmélkedett, hogy sajnálná, ha a szocialisták nem jutnának be a parlamentbe (!). Pedig a következőket mondta néhány évvel ezelőtt: „Az lenne jó, ha egyáltalán nem lennének a parlamentben, ezt elmondtam már. (...) Morális értelemben egy botrány, hogy ők ott vannak.”
  • ilyen egyértelmű jel volt a Puch-féle Népszavában megjelenő egyoldalas Soros-ellenes propaganda, valamint
  • ilyen mérföldkő a mostani Mesterházy-interjú is.

Mesterházy megnyugtatta a fideszes szavazókat, egyrészről, hogy nem kell annyira félni, ugyanis Gyurcsány ebben a felállásban nem tud visszatérni, másrészről azt is fontosnak tartotta elmondani az MSZP bukott miniszterelnök-jelöltje, hogy a Jobbikot nem tartja demokratikus pártnak.

A következő jel az lesz, amikor a Fidesz által uralt köztévében nap, mint nap találkozhatunk majd MSZP-s politikusokkal. A kérdés csak az, hogy mikor.

mester02