A Fidesz tényleg megőrült: gyűlölet-összejövetelt tartanak a polgármesterek pénteken

Emlékeznek még, ugye, hogy néhány héttel ezelőtt, az óév végén Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok vezetőit összefogó társulás elnöke levélben kereste meg kollégáit, hogy segítsenek a Soros György elleni küzdelemben.

BM-ŐrültOrban

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere akkor Facebook-posztban küldte el kaposvári kollégáját melegebb éghajlatra.

Felhívásában Szita kitért arra is, hogy jövő év elején (azaz 2018 januárjában) találkoznak, hogy megállapodjanak a Sátán elleni fellépés részleteiben. Na, ez az időpont elérkezett: január 12-én a fideszes polgármesterek a Bálnában gyűlnek össze egy jó kis uszításra, gyűlölködésre.

Az Indexhez is eljuttatott meghívóban Kaposvár első embere azt írja,

"(…) szerencsés történelmi időkben egy polgármesternek aligha kell azon gondolkodnia, hogyan őrizze meg településén azt a közösséget, amely több évszázad nemzeti hagyománya és kultúrája révén alakult ki.

Ma sajnos nem ilyen időket élünk! Mert bár falvaink és városaink előtt soha korábban nem nyílt annyi lehetőség a fejlődésre, mint most, közben minden korábbinál nagyobb veszély fenyeget bennünket.

Mivel Brüsszel továbbra sem tett le a felső korlát nélküli betelepítési kvótáról, sőt, Soros György ’civiljei’ megkezdték hazánkban a betelepítés előkészületeit, fennáll annak a lehetősége, hogy Magyarországra is nagy számban érkeznek migránsok."

Lassan tényleg naponta többször meg kell magunkat csipkednünk, nem álmodunk-e. Nem valamilyen iszonyú lázálom tompítja-e el elménket. Vagy inkább a Fideszét és úgy másfél millió honfitársunkét.

Harmadik éve másról sincs szó ugyanis, csak a migránsokról, noha ma már úgy mutogatják a közszolgálati csatornákon azt a havi tíz határsértőt, akik ott őgyelegnek a kerítésnél, mint a bazári majmokat, és Orbán – miközben bemosakszik a brüsszeli kézitusához – frissen megtalált hite minden frázisát bevetve könyörög egy olyan menekültáradatért, amely 2015-ben áthaladt az országon. (Valószínűleg a hatalom erőteljes támogatásával, hisz úgy kellett a Fidesznek néhány szerencsétlen flótás, mint egy falat kenyér.)

2018-ba fordult az időszámítás, és még mindig a migránsok, Brüsszel meg Soros a nóta főszereplői. Az országban meg a megosztottság, a gyűlölet, a rettegés, az iszony uralkodik.

De még mindig képesek emelni a tétet. A Soros elleni küzdelemre – valójában közpénzmosó – való pénzguberálás mellé most itt a polgármesterek dzsemborija. Pogácsával, üdítővel, cselekvési tervvel, városzászlóval, közös fotóval. Elvakuzva minden valódi problémát.