Vajon, ha kiderülne Orbán vejéről, Tiborcz Istvánról, hogy bűnös, a fideszes Polt Péter el akarná kapni?

A kérdés persze költői, jól tudjuk a választ.

Pedig az OLAF brutális csalás gyanújára figyelmeztette hazánkat a korábban Tiborcz érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. közbeszerzései miatt - írja az Index a Wall Streat Journal cikkére hivatkozva.

Az uniós pénzek elcsalása elleni független hivatal jelentést is küldött a cég kétes ügyleteiről, ennek köszönhetően pedig valószínűsíthető, hogy eljárás fog indulni az ügyben.

Körülbelül 12 milliárdnyi uniós pénzt követelne vissza az OLAF a korábban Orbán veje, valamint bizalmasa, Hamar Endre által is tulajdonolt Elios 2011 és 2015 közti gyanús közbeszerzései miatt.

Bár a céggel kapcsolatban korábban is felmerült már a korrupció erős gyanúja, a fideszes kötődés miatt, mint oly sok egyéb kétes, simlis ügyben „természetesen” nem történt semmi. Vagyis történt, sorra nyerték a közbeszerzéseket.

Önök mit gondolnak? Ez a hihetetlen sikerszéria az elképesztő tudásnak, a földöntúli szerencsének, esetleg a pofátlan, kontroll nélküli csalásnak köszönhető?

A furcsa módon elnyert munkákat aztán rendre silány kivitelezés követte, de tudjuk, ez sem számít, itt semmi sem számít! Mindent, bármit, akármit megcsinálhatnak a korrupt zsarnokhoz közeli kegyeltek.

Pedig az Átlátszó 2014-es cikke nyomán, egy ilyen esettel kapcsolatban egyébként feljelentést tett az LMP, sőt néhány hónappal később még nyomozás is indult az ügyben, másfél év elteltével aztán egy kevésbé váratlan fordulattal a Nemzeti Nyomozó Iroda megállapította: nem történt semmi, vagyis: nem számít kartellezésnek, ha a kiíró segítője összejátszik a győztessel, jelen esetben Hamar cége, a Sistrade segített összeállítani közvilágításra a közbeszerzés kiírását, amit meg is nyert az Elios, a későbbi karbantartást pedig a Sistrade kapta.

Ekkor már az OLAF is vizsgálta ezeket az ügyleteket. Közben aztán Tiborcz mint egy napközis, aki már jóllakott, és érzi, ha tovább tömi magát, akkor az fájni fog neki, kiszállt a cégből.

Az OLAF vizsgálódása most abba a fázisba ért, hogy elküldték jelentésüket, ami ugye, hazánk erős és büszke ügyészségénél landol, ezt pedig az eddig is hűségesnek látszó fideszes Polt Péter vezeti.

Polt pedig bizonyára a megszokott módon, keményen, lelkiismeretesen jár majd el az ügyben, így biztosak lehetünk abban, hogy a bűnösök elnyerik végre méltó büntetésüket. Ja, nem!

Ha viszont Orbán, Tiborcz, Hamar, Polt és az összes többi kizsákmányoló április 8-a után is folytathatja simlis „kis” üzelmeit, akkor nem csak ők, de mi is bűnösök leszünk.