Erre varrjanak gombot: Soros-szervezetet is pénzel Pintér belügyminisztériuma, a menekültek beilleszkedésének támogatására

Minden napra egy hoppá – így is kommentálhatnánk azokat a híreket, amelyek szépen leplezik le a kormánypropagandát. A Magyar Nemzet mai cikkéből kiderül, hogy a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium bizony nem csak lakhatási, de beilleszkedési támogatást is nyújtott a Magyarország által befogadott menekülteknek, mégpedig egy Soros-szervezeten keresztül.

A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület a menekültek beilleszkedését támogató programjának megvalósítására – konkrétan a Működjünk együtt! elnevezésű projektjére – kapott 25 millió forintot. A Sorosék által is támogatott szervezet egy 2016. szeptember 1-jén közzétett pályázati kiíráson indult sikerrel. Az Európai Unió a projekthez 75 százalékos támogatást nyújt, a fennmaradó 25 százalékot a hazai költségvetés állja. Az egyesület a pénzből a nemzetközi védelmet élvezőknek nyújtott segítséget szociális munkások bevonásával. Egy másik pályázatuk 36,3 millió forintot kapott, ami szintén a nyertes pályázatok listájából derült ki – írja az mno.hu.

Sőt, a menekültek foglalkoztatására és stabil beilleszkedésük elősegítésére is kapott a 63 millió forintot kapott a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott civil szervezet, de a Befogadó óvodák és iskolák című pályázatuk is nyert 34 millió forintot.

Három év alatt tehát kb. 150 millió forintot kapott a Menedék egyesület az Unió és a magyar kormány által finanszírozott alapból.

Tegnap mi is hírt adtunk arról, hogy az éveken keresztül a menekültek ellen hergelő magyar kormány lakhatási támogatást is nyújt a titokban befogadott bevándorlóknak.