Három ok, amiért muszáj elmenni szavazni

Magyarországon az elmúlt 7 év fideszes kormányzása következményeképp kialakult egy politikai apátia, ami miatt egyre kevesebben látják, hogy a kormány leváltható. Mondunk azonban három erős indokot, amiért mindenkinek el kell menni szavazni.

Hazug politika

Olyan szinten hazug politikát csinál a kormány már hét éve, hogy azt ép eszű ember nem tűri és nem is tűrheti el. Kezdődött ez az egész a ,,Magyarország jobban teljesít!” - kampánnyal, aztán folytatódott a migrációval kapcsolatos, szélsőjobbos eszmék propagálásával és a sorosozással. Ezek a mai napig tartanak és szinte minden egyes médiafelületből ömlenek ránk, mégis az üzenet szöges ellentétét csinálta a kormány annak, amit kommunikált. Ez egy olyannyira balkáni politika, amitől már évtizedek óta próbálunk megszabadulni, de most áprilisban nagy esélyünk van erre, akármennyire is próbálja folytonosan bebetonozni magát a kormány.

Fiatalok jövője

Amennyiben 2018-ban nem lenne kormányváltás, a Magyarországon maradt fiatalok jövője gyakorlatilag az egész életükre megpecsételődik. Nem véletlen akar elmenni a végzős orvostanhallgatók közel fele itthonról, hogy külföldön csináljon karriert. Így van ez a szakemberekkel is, ami miatt egyre égetőbb a munkaerőhiány. Nem véletlen az, hogy a magyarok többsége szerint nincsenek jó kilátásai a fiatal generációknak Magyarországon, ez egy amerikai kutatóintézet felméréséből derült ki.

Lehetséges a kormányváltás

Magyarország közel 70 százaléka kormányváltást akar, ugyanis az itthoni pártpreferencia-kutatások eredményei alapján a biztos pártválasztók között a Fidesz már hosszú hónapok óta 30 százalék körül mozog. A kormányváltás kulcsa viszont valójában a választási részvétel százaléka, 50 százaléknál nagyobb részvétel esetén a Fidesz a listás helyek körülbelül csupán 40 százalékát tudná megszerezni és így nem lenne meg a kétharmad, 80 százaléknál pedig már az egyéni körzetek jelentős részét elveszítené. Nem lenne meg a kormányzáshoz szükséges többségük sem, a kormányváltást pedig biztosra lehetne venni. Nincs más dolgunk tehát, mint elmenni szavazni és minél több ismerősünket, barátunkat, valamint családtagunkat bíztatni erre.