Szemeket kinyitni: Közeledik a választás, sűrűsödnek a fideszes csalások!

Egy percig nem gondoltuk, hogy a Fidesz csak a legapróbb szinten szeretne törvényes eszközökkel kampányolni, vagy indulni a választáson. Már csak azért sem, mert az elmúlt nyolc évből nem sok olyan momentumot lehet felidézni a kormánypárt tevékenységéből, ami legalább csak hajazna a törvényességre. Ergo: a hatalomtól régóta megrészegült vezérkar csicskáit mozgósítva nagyon durva csalásokat követhet el.

Most, hogy már hivatalosan is kampány van, a Fidesz vélhetően az eddig nagyon pörgő mutyi- és propagandarotor mellett felpörgette a választási-csalásgenerátort is. A gátlástalan plakátbiznisz után most pl. a szabályok tiltása ellenére egy postán is gyűjteni akarták a pártjukat támogató aláírásokat a Heves megyében induló Szabó Zsolt államtitkárnak.

Az Alfahír információ szerint a gyűjtésben érintett aktivista a település fideszes polgármesterének, Kómár Józsefnek a menye volt. Mivel azonban a szabályok egyértelműen tiltják, hogy az ajánlásokat közintézményekben vagy engedély nélkül magánterületen folytassák, a Magyar Posta dolgozói megtagadták az aláírást.

Egy jobbikos aktivistának köszönhetjük, hogy lebukott egy újabb aljas módszer, hiszen észrevette, ahogy a fideszes „kolléga” mappával a kezében igyekszik a postára.

Ő az Alfahírnek azt mondta:

"Láttuk, hogy bemegy a polgármester menye a postára, és gyanús volt, mert mappa volt a kezében. Ezután megkérdeztem, hogy aláírásokat gyűjtött-e és elismerték, hogy igen, de elküldték, mert ott nem lehet gyűjteni."

A portál úgy tudja, szerdán a postán megjelent Kómár József polgármester is, hogy személyesen adja fel az önkormányzati leveleket, pedig az eddig nem volt szokása. Ekkor nem hagyta ki a lehetőséget, hogy emelt hangon szóvá tegye az egyik postai dolgozónak, amiért a hétfői esetet a Facebookra is kitették.

"Írd ki azt is, hogy a polgármester hozta a levelet! Ha nem tudod, hogy miről van szó, akkor majd elmagyarázom" – mondta.

A Jobbik kifogással élt az ügyben a hatvani jegyzőnél. Másfél hónap van hátra, jó lesz figyelni a fideszes kezeket, mert csalnak.