Véget ért a kampány: Itt az újabb ajánlat a „kevésbé gazdag migránsoknak”

Vegyél ingatlant és kapod hozzá a tartózkodási engedélyt - foglalhatnánk össze röviden az új üzleti modell lényegét. A letelepedési kötvények helyett ugyanis új bevándorlási programot hirdetett a korábbi kötvénybizniszben is érdekelt hong-kongi cég. Az új konstrukciót ingatlanbefektetési bevándorlásnak hívják, nem véletlenül. A lényege ugyanis az, hogy 25 millió forintnál magasabb értékű magyarországi ingatlanvásárlás, valamint 15 millió forint körüli ügyintézési díjért cserébe magyarországi tartózkodási engedélyt kapnak például a tehetős arabok, kínaiak.

A hongkongi cég szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal folytatott tárgyalások garantálják a projekt működését. Tulajdonképpen felfoghatjuk ezt egyfajta árcsökkentésnek, akciós ajánlatnak is, hiszen a tehetős külföldiek eddig a kötvényprogramon keresztül 80-100 millió forint körüli összegért vásárolhattak magyar papírokat, most viszont jóval olcsóbban, gyakorlatilag a költségeket összeadva már 40 millió forintért kapnak tartózkodási engedélyt.

Emlékeztetnénk az olvasókat, hogy a kötvénybiznisszel közel húszezer bevándorló kapott magyar letelepedési engedélyt. Ilyen ez, alig lett meg a Fidesznek a „kékcédulás” kétharmad, az ügyeskedők máris új biznisszel csábítják Magyarországra a bevándorlókat. Feltehetően tudják, hogy lehet!

Habony