Erős és büszke: Celldömölkön még lehet szülni, csak nem hétvégenként

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház celldömölki telephelyén azért kell bezárni a szülészeti osztályt a hétvégékre, mert nincs aneszteziológus.

Korábban az altató szakemberek Szombathelyről, közel 50 kilóméterről érkeztek az intézménybe, de csak hétköznaponként. A vezetőség most arról döntött, hogy aki épp péntek délutántól hétfő reggelig „akar” szülni, az menjen be Szombathelyre. A helyzet már így is elég nevetséges, vagy éppen szomorú, a Zoom.hu információi alapján a celldömölkieknek erre egyetlen darab mentőautójuk van, ez a jármű pedig 30 települést szolgál ki.

A portál egyébként próbálta elérni a kórház főigazgatóját, aki azonban lecsapta a telefont, miután megtudta miért keresik. Szintén a lapnak mondta egy érthető okokból a neve elhallgatását kérő nő, hogy a tavalyi évben még akadt egy aneszteziológus a településen, aki az év 365 napjából 365-öt ügyelt, de ő már nyugdíjba ment. 

Micsoda szerencse, hogy az új egészségügyi államtitkár szerint jó az egészségügyi ellátás hazánkban, igaz, ha kitekintünk a valóságba, akkor számtalan példát látunk, melyek ezt a megmosolyogtató állítást cáfolják.

20367021_b4e00eeb39b2ad93f8fecb3b0e4dbd61_wm

 Fotó: markusovszky.hu