Deutsch Tamás szerencsére megmagyarázta, miért büntet minket az EU

Röviden, tömören: Soros.

Bővebben: Soros és migráns!

Ahogy a múlt héten megírtuk, csütörtökön megszavazta az Európai Parlament, hogy az Európai Unió tagállamainak megítélt közösségi – uniós - források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban a jogállamiság feltételeihez kössék. Az előterjesztést 397:158 arányban szavazták meg a strasbourgi plenáris ülésen. Az elfogadott mechanizmus szerint felfüggeszthetnék, csökkenthetnék a jogállamisági elveket súlyosan megsértő, vagy például az uniós pénzeket érintő csalások és korrupció, illetve az adócsalások ellen nem elég hatékonyan fellépő országoknak szánt EU-s forrásokat, a hiányosságok jellegével és súlyosságával arányos módon.

Mostanra végre - Deutsch Tamás által - kiderült, mindez nem azért van, mert bizonyos helyeken, mint például Magyarország, félelmetes magabiztossággal lopják el az EU-s pénzeket és számolják fel a jogállamiság alapjait, hanem azért, mert 

az Európai Parlament bevándorláspárti többsége ezzel nyíltan politikai nyomást gyakorol a bevándorlásellenes országokra.

Tamás ezért sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP EP-képviselői nem fogadták el ezt az előterjesztést, szemben azzal a magatartással, melyet a bevándorláspárti képviselők tanúsítottak. 

Közölte, hogy Brüsszel "kerekperec azt is kimondja, hogy csak azokat az európai uniós országokat tekinti demokráciának és jogállamnak, amely országok befogadnak migránsokat". Hozzátette, azokat az országokat, amelyek bevándorlásellenes politikát folytatnak, nem tekinti az előterjesztés jogállamnak. "Ez teljesen abszurd és elfogadhatatlan" - mondta.

És hát mi más is lehetne a tétje az európai parlamenti választásnak, mint hogy "továbbra is bevándorláspárti többség lesz-e az európai politikában vagy a bevándorlásellenes erők kerülnek többségbe".

Ennyike. Van még kérdés?