Embertelen körülmények: Mi lett az ágyakkal, amiket Orbánék helyett egy családapa biztosított a kórházaknak?

Miért kell az anyukáknak továbbra is a földön aludniuk? Olyan kérdésekre keressük a választ, amelyek egy normális országban legfeljebb egy kabaréműsorban hangozhatnának el. Sajnos azonban ez a kőkemény valóság, a „világszínvonalú” magyar egészségügy látlelete. Vagy inkább annak az elképesztő, durva hiányosságai, melyek országszerte, szinte naponta döntik le a propagandagyárak által felhúzott díszlet darabjait.

A Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Debreceni Gyermekklinika egyaránt 20 db ágyat kapott  a gyűjtést szervező Orosvári Zsolttól, a családapától, aki az „Ágyat az anyukáknak” akciót indította el. Zsolt azt szerette volna elérni, hogy a 21. században a beteg gyerekeik közelében maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát.

Már az is elképesztő szégyene az Orbán-kormánynak, hogy 2019-ben olyan alapvető dolgok hiányoznak az intézményekből, mint például az ágyak, az már cseppet sem meglepő, hogy a kormány helyett magánszemélyek, színészek vásárolnak be eszközökből. De arra tényleg nincs magyarázat, hogy a fentiek ellenére, miért kell még mindig a földön feküdniük az édesanyáknak az említett kórházakban.

agyas2

Fotó: Orosvári Zsolt/Facebook

Talán ők alszanak rajta, vagy mi a bánat??

- írta Facebookon egy felháborodott anyuka.

Orosvári egyébként már a hónap elején felszólította a kórházakat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre a bent éjszakázó anyukáknak - választ azóta sem kapott. A családapa ezért most felhívást tett közzé Facebook-oldalán, kommentben néhány nap alatt több felháborodott szülő jelentkezett.

Egészen elképesztő, de többen arról is beszámoltak, hogy a Heim Pál kórházban az ágy alól kihúzható, kényelmetlen, embertelen alvási körülményeket biztosító szivacsért pénzt kértek tőlük, méghozzá 4500 forintot éjszakánként.

Ez a valóság, ezek a valódi tények, ezek Orbán Viktor „sikerei”. Itt tart ma Magyarország. A szégyen szó pedig ide már nagyon kevés.