Alternatív valóság level 9999: Kásler Miklós szerint 8 éve folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma

Miután kiderült, hogy természetesen nincs pénz Kásler Miklós egészségügyi reformcsomagjára - melyben amúgy elismerte, hogy rengeteg pénz hiányzik a rendszerből, és „mellesleg” mintegy 24 ezren haltak meg a hiányosságok miatt -, a tárcavezető gyorsan magyarázó interjút adott az Origónak. Ebben szóba került az elmúltkilencévet megelőző elmúltnyolcév, na meg ugye az, hogy egyébként nincs is akkora probléma a kórházakban, a fizetésekkel és miegymással, amit az ellenzék kitalál.

Érdemes nagykanállal nyelni Kásler MIklós összes szavát, hiszen minden betű arról árulkodik, hogy milyen jól élünk a Fidesznek köszönhetően, de álljon most itt csak néhány tény arról, hogy amit a tapasztalatainkon alapulva gondolunk a magyar egészségügyről és úgy en bloc a hazai életszínvonalról, az valójában csupán az ellenzéki „támadás” része, értsd: hazugság.

- A baloldali kormányok családellenes politikája következtében mélypontra zuhant a gyermekvállalási kedv, ami az Orbán-kormányok eddigi intézkedéseinek köszönhetően már 21 százalékkal nőtt.

- Az ellenzék politikai támadásokra használja az egészségügyet, de amikor ők voltak kormányon, tapasztalatból tudom, hogy az egészségügytől csak elvették a pénzt, és nagyon nehéz helyzetbe hozták a kórházakat, nem becsülték a dolgozókat sem.

- Az előfordulhat, hogy orvosok az egyik kórházból átmennek a másikba, és átmenetileg fellép létszámhiány, ez a világon mindenütt így van, ebből azonban egyetlen betegnek sem származott még semmiféle kára. 

- A kormány 2010 óta 26 milliárd forintot biztosított a várólisták csökkentésére, ami rendkívül sikeres volt. (Stadionokra és egyéb sportlétesítményekre több mint 300 milliárdot, ámbár ez nem érdekes – a szerk.)

Az egészségügyben dolgozók anyagi megbecsüléséért jelentős lépések történtek, és még fognak is. Nyolc éve folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma, 2010 óta 60 százalékkal csökkent a külföldi munkavállalásra jelentkező orvosok száma. Ez idő alatt az orvosok fizetése 2,5-szeresére emelkedett. Az ápolónők esetében is jelentős emelések voltak és lesznek. 

És ha mindez még nem tette volna világossá, hogy a Fidesz egészségpolitikája tökéletes, akkor fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy Kásler Miklós közölte:

„Mindenkit várok szeretettel, akinek van elképzelése arról, hogy mit kellene még tenni a sport-, az oktatás-, az egészségügy-, a kultúra-, a család- és a szociális területeken. Egyetlenegy megkeresés sem volt, ezzel szemben támadások érték a minisztériumot, ami mögött semmiféle konkrétum nincs, tehát politikai jellegűnek kell tartanom.”