Palkovics László is nagyon érthet az ingatlanokhoz: 32 ezerért bérelhet lakást a Várban

Persze mind tudjuk, minek és kinek köszönheti ezt Orbán „Bucilacija”, aki mellesleg havi kétmilliót keres.

A budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utcában, egy patinás műemléképületben bérel meglehetősen olcsón önkormányzati lakást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter - írta meg a 24.hu.

Le is fotózták, amint éppen a kapu előtt állt.

A 24.hu-tól jöttek? 

- kérdezte, majd inkább menekülőre fogta.

A 63 négyzetméteres ingatlanért az önkormányzat által megállapított úgynevezett költségelvű bérleti díjat fizeti a miniszter, ám a tárca a pontos összeget nem közölte. A Budavári Önkormányzat lakásrendelete alapján kiszámítható, hogy négyzetméterenként 510 forintot fizethet Palkovics, így a lakás bérleti díja így alig több mint 32 ezer forintra jön ki havonta - állapította meg a portál.

Ami felettébb érdekes, hiszen hasonló méretű ingatlanokért a környéken ennek a tízszeresét is elkérhetik. A jelek szerint persze nem mindenkitől.

A lapot egyébként arról is tájékoztatta az innovációs minisztérium, hogy a szóban forgó Táncsics utcai ház egy másik önkormányzati lakásában élnek a miniszter feleségének szülei, már több mint ötven éve.

Palkovicsot, aki néhány pofára esést követően épp a minap közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tárgyalódelegációjával, hogy ha kell, akár erővel, egy törvénymódosítással is elveszik az MTA kutatóintézeteit, bizonyára nagyon ért az ingatlanokhoz. Mi mással lehetne magyarázni, hogy ilyen olcsón, nagyon durván áron alul lakhat a Várban a szabad tudományos élet beszántásán fáradozó, Orbán bunkósbotjaként használt „Bucilaci”?