Bréking! Orbán bocsánatot kért - Ezzel gyakorlatilag beismerték, hogy hazudtak a plakátokon

Orbán Viktor levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből. Ebben bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját.

A Reuters által csütörtökön megszerzett egyik levélben Orbán Viktor felkérte a flamand kereszténydemokraták vezetőjét, Wouter Beke-t, hogy vizsgálja felül a Fidesz kizárására vonatkozó javaslatát.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI megkeresésére megerősítette a levelek hitelességét, és a Reuters azon értesülését is, hogy hasonló tartalmú leveleket küldtek el valamennyi néppárti tagpártnak, amelyek csatlakoztak a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezéshez.

A flamand kereszténydemokratáknak írt levelet egy helyi lap nyilvánosságra is hozta. Ebben Orbán arról ír, hogy kifejezetten azért kér bocsánatot, mert "hasznos idiótáknak" nevezte a Fidesz kizárást indítványozó politikusokat egy interjúban. Azt írta, ezzel csak Lenint idézte, és nem az egyes politikusokat, hanem a politikájukat akarta kritizálni - erről már a 444.hu számolt be.

Mindez azért is érdekes, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy héttel ezelőtt a TV2 I/I Azurák Csabával c. műsorában egyértelműen kijelentette, hogy 

bocsánatot annak kell kérni, aki valótlanságot állított a másikról.

/A külügyminiszter vallomása kb. 14:12-től látható, hallható./

Szijjártó Péter nem áll éppen túlságosan távol a kormányzati kommunikációtól, tehát ebből nyugodtan levonhatjuk a megfelelő következtetést:

Orbán valótlanságot állított, azaz hazudott, ezért kér bocsánatot.

Arról, hogy kettős játéka amúgy mennyire szánalmas, itt írtunk bővebben.