A németek kétharmada szerint a Fidesznek semmi keresnivalója egy keresztény és demokrata értékeket képviselő pártcsaládban

Eldőlni látszik, hova vezet az ungarische pávatánc, igazi „grazi szélkakas” motívumokkal.

2:1

83 éve Adolf Hitler eltávolíttatta a zsidókat becsmérelő plakátokat és egyéb jelzéseket Berlinből, hogy az olimpia idejére a német fővárosba érkező tudósítókat, sportolókat, sportdiplomatákat és egyéb véleményformálókat megnyugtassa: a Harmadik Birodalomban nem folyik gyűlöletkampány. A legtöbb turista nem tudta, hogy csak ideiglenesen és kizárólag az ő kedvükért tűntek el a zsidóellenes feliratok. Az Orbán-kormány a 2017-es vizes vébé nyitónapjára távolíttatta el Budapest közterületeiről az antiszemitizmust gerjesztő/meglovagoló sorosozós plakátokat. Néhány napja pedig a reptérről a Budapest belvárosába érkező Manfred Weber, az európai parlamenti választások néppárti csúcsjelöltjének útvonala mentén elhelyezkedő óriásplakátok egy részét ragasztották le. De a kétirányú forgalomnak szóló plakátokból csakis azokat, amikre az érkező delegáció könnyebben ráláthatott. A nemzetközi közvéleményt ilyen gyáva csalásokkal (O1G-rajongók szerint nyilván „zseniális taktikai húzásokkal”) megnyugtatni igyekvő diktátorok képzeletbeli versenyében így 2:1-re vezet Orbán. Szép eredmény, gratulálunk!

2/3

A www.t-online.de friss cikke és reprezentatív felmérése szerint a német választópolgárok 2/3-a véli úgy, hogy a Néppárt március 20-i ülésén ki kellene zárni a Fideszt. Arra a kérdésre, hogy „Zárja ki a Fideszt az Európai Néppárt, amelyhez a CDU/CSU is tartozik?”, 52 százalék válaszolta azt, hogy „Mindenképpen”, 14 százalék pedig azt, hogy „Inkább igen”. 18 százalék ellenezte a kizárást, 8 százalék szerint „Inkább nem”, 7,5 százalék pedig nem tudott érdemben felelni. A CDU/CSU szavazóinak közel 66 százaléka nem akarja a pártcsaládban látni a Fideszt, ugyanakkor 25 százalékuk ellenzi a kizárást. Az SPD szavazóinak 86,6 százaléka, a zöldek 91,2 százaléka, a Baloldali Pártot támogatók 72 százaléka, míg a liberális FDP szavazóinak 52,6 százaléka volt a kizárás mellett. A szélsőjobbos AfD hívei teljesen mást gondolnak, hiszen 81 százalékuk ellenezte a Fidesz kizárását. A németek kétharmada szerint tehát Orbánnak és a Fidesznek semmi keresnivalója egy valóban keresztény és demokrata értékeket képviselő pártcsaládban.

Lehet, hogy most akkorát taknyolt a páva.hu, hogy még Raszputyin se tudna rajta segíteni?

És ha a köpönyegforgatás már nem jönne be többé, azért még a mesterien végrehajtott egész pályás letámadás és lopás apropóján érdemes (ismét) megtekinteni Puzsér Róbert videóját Orbán Viktor vagyonnyilatkozatáról. Ez volna a jó előre lenyúlt bánatpénz, ha nem akarna elorbánosodni az EU?