Most épp Nagy Blanka ellenőrzőjét mutogatja a fideszes legaljamédia

Az elmúlt néhány évben számos sajtótörténeti mérföldkövet elhelyező Ripost, Lokál és Origó ezúttal a kiskunfélegyházi gimnazista lány, Nagy Blanka ellenőrzőjéből közölt részleteket. Miután a bíróság már kimondta, hogy hazudtak arról, hogy gyenge tanuló lenne. Megint elmondhatjuk: közéletünk olyan mélyen leledzik, mint még soha.

Mint ismert, januárban írták meg az ocsmánysággenerátorok, hogy Nagy Blanka bukásra áll több tárgyból is. Bár ennek amúgy sem lenne semmi köze ahhoz, hogy milyen véleményt nyilvánít az aktuális kormányról, a fideszes legaljacentrum központi utasítása az volt, hogy ezzel kell lejáratni a gimnazista lányt.

Akkor egyébként hamar kiderült, hogy ő nem áll bukásra, a kormánypárti agressziószelep, a lakájmédia pronyóoltára, Bayer Zsolt azonban pl. megbukott a gimnáziumban. Mondjuk, ez nem is túl lényeges, egyébként sem tartottuk sokra, nem ezen múlt.

A lényeg, hogy Nagy Blanka pert indított, amit első fokon meg is nyert. A Figyelő már februárban közölte a helyreigazítást, és elismerte, hogy hazudtak.

A 2019. január 15. napján megjelent »Három tárgyból is bukásra áll a káromkodó diáktüntető« című cikkünkben a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz - írták.

Aztán március végén Nagy Blanka első fokon ismét sajtó-helyreigazítási pert nyert Az Origó, és a Lokál után az eredeti lejárató cikk szerzőjét, a Ripostot is elmarasztalta a Fővárosi Törvényszék.

És mi történik rá egy hétre? Miután a per iratai közé bekerült a lány ellenőrzőfüzete is, a Ripost, a Lokál és az Origó magabiztosan lobogtatni kezdi, hogy 10 egyes és 9 kettes található benne. Ez persze szintén nem igazolja, hogy rossz tanuló lenne, hiszen mellette szerepelhetne 32 ötös is, azt ellenben tökéletesen bizonyítja (ismét), hogy milyen szinten leledzik a lakájmédia, Orbán seggevége.

Mellesleg Litresits András, Nagy Blanka ügyvédje a 444-nek azt mondta, hogy személyes adattal való visszaélés miatt terveznek feljelentést tenni a gimnazista lány ellenőrzőfüzetéből osztályzatokat közlő újságok ellen.

Gratulálunk ezúttal is a tehetséges kormánypárti "oknyomozóknak", ez (is) férfimunka volt!