Semjén Zsolti megfejtette: az égő Notre-Dame az apokalipszis jele

A fideszesek ismét olyan mélységekben járnak, hogy arra nehéz jelzőket találni. Egészen elképesztő, és mérhetetlenül gusztustalan, hogy bármilyen tragédiát, egy szempillantás alatt képesek politikai érdekeik érvényesítésére használni. Nekik senki, és semmi sem szent, természetesen kereszténydemokrata Zsolti is beállt a sorba.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy az álhírgyárak itthon gombnyomásra léptek működésbe, mialatt az európai kultúra egyik ikonikus épülete még javában égett, hogy azt hirdessék, a Notre-Dame Isten büntetéseként a franciák és Franciaország bűnei miatt pusztul. Többen rögtön kárörvendő arabokról, terroristákról, szándékos gyújtogatásról fantáziáltak.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában aztán jött cuki Zsoltika és maximumra csavarta az őrületet. Megjegyezte, hogy az épület sorsa nem pusztán a francia nemzetet, hanem az egyetemes emberiséget is érinti, véleménye szerint a katedrálissal történt tragédiáról a francia szekularista egyházellenes politika tehet. A történtekben pedig - nem meglepő módon - tragikus szimbólumot lát:

Az a Franciaország, amelyik megtagadta - mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot - saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk.

Adja Isten, hogy ez a tragédia egy olyan jel legyen, ami felrázza a francia nemzetet és nemcsak a templomnak az újraépítése tekintetében, hanem a saját nemzeti önbecsülésük, a saját történelmük, a saját franciaságuk, a saját kereszténységük tekintetében.

Ez az ember kérem szépen miniszterelnök-helyettes, persze a miniszterelnök személyét, és áldásos tevékenységét ismerve, már nem lepődhetünk meg semmin. Azt pedig csak sejtjük, hogy álszent Zsolti valójában nem hisz őszintén abban, amiről papol. Ugyanis, ha valóban hívő lenne, és nem csak az agymosott szavazóiknak igyekezne eladni ezt a magára erőltetett szerepet, akkor komolyan aggódhatna az elmúlt években elkövetett bűnei, és most a kormánypártira erőszakolt propagandacsatornában elengedett gondolatai miatt is. Ebben az esetben ugyanis a világ összes Miatyánkja sem lenne elegendő a bűnbocsánat elnyeréséhez. De van itt még valami: először még ebben a világban kell szembesülniük az ítélettel, és tetteik következményeivel.

Borítókép: Magyar Nemzet