Orbán újabb pofonra számíthat: Juncker személyesen fog visszavágni a hazugságokért

Az Európai Bizottság elnöke arról beszélt, hogy „húsvét után, szerdától vissza fog lőni”, vagyis az európai parlamenti választás kampányának időszakában harcot hirdet az álhírek ellen és személyesen is fellép a hazug híresztelésekkel szemben. Kitalálják, hogy kit említett (elrettentő) példaként?

Reagálnunk kell, ha kormányok olyan állításokat tesznek az EU-ról vagy a bizottságról, amelyek nem felelnek meg a valóságnak

- mondta Jean-Claude Juncker, aki szerint az oroszok mellett EU-s tagországok is megpróbálják "fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba".

Természetesen arra az emberre gondolt, aki bármire képes hatalmának megőrzése érdekében, és aki legutóbb csúnyán becsicskult, amikor túltolta az ocsmány propagandát.

Juncker a Berliner Morgenpost című német lapban megemlítette, Orbán azt állítja, hogy őt terheli a felelősség a brit EU-tagság megszüntetéséért (Brexit), pedig meggyőző bizonyítékok szólnak ennek az ellenkezőjéről, majd hozzátette

a magyar kormány azt is állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért, holott a bizottság mindent megtett ezeknek az árkoknak a betemetéséért.

Orbánt és pártját legutóbb tehát csúnyán beárazták, hiszen a Fidesz tagságát - minden jogától megfosztva a pártot - felfüggesztette a pártcsalád. Viktor előtt azonban továbbra is egyetlen, agymosással kikövezett út van. Kíváncsian várjuk, hogy tanulva a múltból

visszavesz a brutális erővel tolt, hatalmának fenntartásához elengedhetetlen propagandából vagy vállalja, hogy ismét egy olyan pofonba szalad bele, ami hetekig sajog fáradt, zsíros arcán? 

27487155_efb87fc77276bcae71a650bc0757a07e_wm