Kásler Miklós tanácsa: Imádkozzatok!

Úgy tűnik, az emberi erőforrások minisztere sem lát már más megoldást. Na persze, ne felejtsük el, hogy ott van még nekünk a tízparancsolat is, ami Kásler meglátása szerint „a világ legtökéletesebb törvénykönyve és etikai kódexe, mert aki betartja, soha nem ütközik a törvénnyel, és megtalálja helyét a családjában, valamint az emberek között.”

Persze akadnak olyanok is, akik nem tartják be, mégsem ütköztek (még) a törvénnyel, a „családban” viszont ennek ellenére megtalálják a helyüket.

orbán_család

Kásler tegnap az Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájának alapkőletételén szembesített minket ismét azzal, mekkora a baj. Ezúttal Szent Benedek gondolatai inspirálták, miszerint az életet a munka és az imádság határozza meg.

kasler_istenhegyi_alapkoletetel_mti_fit_800x10000

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Imádkozzatok és dolgozzatok!

- ismételgette az emberminiszter.

Ez a két szó valóban meghatározó hazánkban. Magyarországon ugyanis rögtön imára kulcsolják a kezüket az emberek, például, ha egészségügyi ellátásra szorulnak. A brutális várólisták, a kórházi fertőzések, az orvosok, az ápolók, az eszközök hiánya, a romos intézmények ugyanis évente több tízezer, egyébként megmenthető magyar életét követelik, miközben a lassan tíz éve a nyakunkon lévő, álkeresztény Orbán-kormány még mindig Gyurcsányozik, elfedi a valóságot, stadionokat, akadémiákat létesít - teljesen feleslegesen, és brutális pénzeket költ az egyházak támogatására.

Utóbbinak köszönhetően legalább lesz hol imádkozni. Persze dolgozni is érdemes, na, nem Magyarországon, ahol alacsonyak a bérek és a kivándorlásnak köszönhetően, a már minden területen érzékelhető, egyre brutálisabb munkaerőhiányt vendégmunkások betelepítésével igyekszik eltakarni a Fidesz, hanem külföldön, ahol európai bérek és munkakörülmények vannak.