Szkopje nemzetközi elfogatóparancs kiadását kérte az Interpoltól Gruevszki ellen

Bár úgy tűnt, Orbánék következmények nélkül fogadhatnak be elítélt bűnözőt az országba, Észak-Macedónia belügyminisztere most a nemzetközi rendőri szervezethez fordult. Nem lehetne, hogy csomagban vigyék őket?

Emlékezetes, hogy Orbán vesztegetésért és hivatali visszaélésért két évre ítélt haverja különös körülmények között érkezett, majd maradhatott hazánkban.

Az észak-macedón hatóságok minden szükséges dokumentumot átadtak az Interpolnak. Az észak-macedón kormány szerint a volt kormányfő felelős azért, hogy jobboldali tüntetők megrohamozták a szkopjei parlamentet 2017. április 27-én. Nikola Gruevszkit az alkotmányos rend elleni terrorfenyegetéssel gyanúsítják.

- közölte tegnap Oliver Szpaszovki.

A Magyarországra menekülő volt macedón kormányfő tehát nem biztos, hogy sokáig mosolyog majd nálunk, abban az országban, ami már közel sem jogállam, és ahonnan a miniszterelnök személye magyar fiatalok százezreit űzi külföldre, miközben vonzó úti célt jelent a Gruevszki-félék számára.

Vajon a simlis pocakosnak ilyenkor megfordul a fejében, hogy egyszer majd az ő személye iránt is nagy lesz a "kereslet"?