A Fidesz megkezdte a becsicskulást: Megszavazzák Manfred Weber frakcióvezetői posztját

A soha nem látott, elképesztően rekordszámú, fantasztikus és hatalmas Fidesz győzelem után, mely felhatalmazta Orbánékat egész Európa megvédésére, most úgy tűnik, megindul a kapálózás a Néppártban maradásért, hiszen a soha nem látott, elképesztően rekordszámú, fantasztikus és hatalmas győzelemmel a Fidesz valójában még nagyobb nullvektor lenne az EP-ben, ha kivágnák őket.

A Kárpátia talán ezt is megénekelhetné Egyszerűen csicskák vagytok címmel:

A fideszes európai parlamenti képviselők támogatják, hogy ismét Manfred Weber legyen az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője és szerdán meg is szavazzák majd ezt – tudta meg az Euronews európai parlamenti forrásból.

Emlékszik még valaki, amikor Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán - reagálva arra, hogy Webernek nem kellenek a Fidesz szavazatai - azt írta:

Az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje vérig sértette a magyar választókat.

Ja és persze hozzátette a kötelezőt is: "bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált".

És mit mondott egy héttel ezelőtt az Euronewsnak adott interjújában az európai parlamenti választások másnapján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ahol a néppárt csúcsjelöltről is megnyilvánult?

Ezt:

Manfred Webernek tisztelnie kellett volna a magyar népet. De ő ehelyett abszolút tiszteletlenséggel viseltetett irántuk a kampánya során. Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, amiről most már nem akar beszélni, hogy korábban azt mondta, nem lesz az Európai Bizottság elnöke, ha ehhez a magyarok szavazataira lesz szüksége.

Majd azt is kijelentette, hogy amúgy egyetlen csúcsjelöltet sem találnak megfelelőnek vagy alkalmasnak a hat közül az Európai Bizottság elnöki posztjára. 

Persze, most, hogy egyre jobban rezeg a léc a Fidesznél a Néppártban maradást illetően, a csicskarotor kezd beindulni, és ez az, amihez ők igazán értenek. A frakcióvezetői poszt mégsem csúcsjelöltség, itthon pedig a köztévé nem fogja kihangsúlyozni az egybiteseknek, hogy épp hogy állítja meg Orbánékat "Brüsszel".

Egyébként az Euronews arra is emlékeztet, hogy a néppárti frakció szerdán tartja alakuló-ülését. Ezen azok a képviselők hozhatnak döntéseket, akik a mostani választáson mandátumot szereztek. Egyébként ha később kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, a frakcióból való távozásról külön kell majd dönteni. “De ha kenyértörésre kerül a sor, nem hiszem, hogy az EP-képviselők továbbra is itt ücsörögnének” - mondta a lapnak egy informátor.