Jobbik: „Többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben. Semmelweis országában ez elfogadhatatlan" - videó

Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese felszólította a kormányzatot, hogy hatékonyabban lépjenek felé a kórházi fertőzések ellen, és szorítsák vissza a megbetegedések számát.

Lukács első lépésként a kórházi fertőzések statisztikáinak nyilvánossá tételét említette, hogy "világosan, minden kórházra, akár minden osztályra lebontva megismerhetőek legyenek ezek az adatok." Kiemelte, hogy a betegek mellett a dolgozók is megfertőződhetnek, ezért is elengedhetetlen, hogy minden kórházban elegendő fertőtlenítőszer álljon rendelkezésre.

Mindez persze Európa közepén, a 21. században nem szabadna, hogy problémaként jelenjen meg, a simlis, stadionokat, akadémiákat létesítő, strómanokat felhizlaló Orbán-kormány azonban továbbra is titkolja, hányan haltak meg a súlyos hiányosságok miatt kórházi fertőzésekben az elmúlt években, pedig az esetek száma folyamatosan nő, így évente akár több tízezer, egyébként megmenthető magyar ember halhat meg, miközben Orbánék továbbra is Gyurcsányozással, és/vagy a valóságot elfedni hivatott álhírekkel „kezelik” a problémát.