Orbánék sokadszorra égnek be csúnyán az új EU-ban

Pedig ők rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak. Csak ami azóta kint zajlik, rekordbukás a számukra.

A 24.hu közölt hosszú elemző cikket arról, miként égtek be csúnyán Orbánék a választás óta alakuló új EU-ban. Ursula von der Leyen jelölését a minap durva arcvesztéssel kommunikálták le, és ez bár minden gondolkodó embernek szekunder szégyen, a fideszes szavazókat úgy tűnik, nem érdekli a köpönyegfogatás, a f.szerdőbe futkosás tátott szájjal.

A 24.hu szerint már látszik, hogy Kelet-Európa, a visegrádiak és különösen Magyarország hatalmasat veszítettek a pozícióosztáson. Orbánék Webertől értelem szerűen már nem számíthatnak jóra, és mint ahogy a lap is megemlíti, sokatmondó, hogy Járóka Lívia fideszes EP-képviselő kampányában az EP alelnöki posztjáért csak két dolog nem szerepelt sehol: hogy fideszes és hogy magyar. A szavazólapon pedig csak a pártcsalád szerepelt a neve mellett.

De ennél sokkal-sokkal cikibb tény, funfact, hogy Ursula von der Leyen jelölését saját sikerként értékelik, miközben a politikusnő Angela Merkel szoros szövetségese, megrögzött föderalista, aki gyengébb nemzetállamokat és erősebb EU-t szeretne. Gyakorlatilag olyan, mintha Dobrev Klárát jelölték volna elnöknek.

De ki tudja, az is lehet, hogy az Orbán-híveknek azt is simán beadagolta volna az Origó. Apropó Origó: alighanem kijelenthetjük, hogy Ursula von der Leyen az első olyan politikus, akiről viszonylag objektív cikket közölt a fideszes ordenáréhazugsággyártó. Már csak azért is, mert bármelyik irányba mozdulna a vélemény/propagandainga, a bukás irányába lengene ki.

A Fidesz egyetlen érve jelenleg Ursula von der Leyen mellett, hogy hét gyereke van. Mert ugye fideszes szavazatgyártó narratívában egy ember politikai alkalmasságát, személyiségét, ideológiáját, intelligenciáját, erkölcsét és hozzáértését gyermekeinek száma határozza meg, vagy az, hogy mennyire hangosan tud szaporodásra ösztönözni.

Régóta kiderült, hogy míg Orbánék itthon a hatalmas médiabirodalommal a hátuk mögött bármit megkajoltatnak a megvezethető biomasszaként kezelt támogatóikkal, addig külföldön legalább akkora szarban vannak, mint ami a magyar közéletben ömlik Bayer Zsolt szájából.

Nem tudni, a röhejes hintapolitikának mikor lesz komoly következménye, de a brüsszeli padsorok között olykor már elég meleg a pite...