Semmi különös: A munkaerőhiánnyal kapcsolatban is hazudik a kormány

Gyakorlatilag nincs olyan ágazatt ma Magyarországon, ami nem szenvedne a durva szakember- és munkaerőhiánytól. Orbánék azonban erre is megtalálták a rákosista receptet: sűrűn tolt propagandcuccuk szerint ez tulajdonképpen jó, mert "folyamatosan csökken a munkanélküliség".

Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta - jelentette ki bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Békéscsabán.

Nagyon büszke volt rá, hogy több mint 4,5 millióan dolgoznak, miközben a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékra mérséklődött.

Legutóbb ezzel Varga Mihály dicsekedett, csak azt elfelejtette hozzátenni, hogy mindez azért igaz, mert számos szakma van, ahol lassan egyáltalán nincs, aki dolgozna. 

Mintegy kéthetes információ, hogy pl. a mezőgazdaságban és a turizmusban tízezrekre lenne szükség a nyári működéshez. Emellett általános hiány van

- az egészségügyben, 

- a szakmunkákban

- az oktatásban,

- a vendéglátásban,

- az építőiparban...

stb.

De örüljünk ennek, hiszen alacsony a munkanélküliség! Ahogy annak is, hogy a fiatalok, akik folyamatosan elhúznak innen, úgyis visszajönnek. Se.