Felülről állíthatták le a nyomozást Kubatov kopaszai ügyében

Felülről állíthatták le a nyomozást Kubatov kopaszai ügyében
Fotó: zsurpubi.hu

Az Nemzeti Választási Irodánál és a ligetvédőkkel balhézó kopaszoktól is könnyű kapcsolatokat kimutatni a Fidesz felé. Nem csoda, hogy a rendőrség eldobta a nyomozást, mint a forró krumplit, bár erre rendőri forrásaink maguk sem büszkék: azt mondják, „szakmaiatlan és gagyi” volt a nyomozás – írta az Átlátszó.

A portál szerint egy rendőri szakértő egyenesen szakmaiatlannak és gagyinak nevezte a nyomozást. Az ügyre a nagypolitika erősen rányomta a bélyegét, a nyomozás menetére rálátó forrásaink maguk sem büszkék a történtekre.

„Nézegetve a Facebook-profiljaikat, illetve a társaságot régebb óta szemmel kísérő forrásokkal levelezve az derül, ki, hogy alapvetően őrzés-védelemből, az éjszakai életben bevett szóhasználattal portázásból élnek, méghozzá nem is rosszul. Ráadásul nem csak a menő szórakozóhelyek, de az alapvetően politikusi irányítás alatt álló sportklubok is igényt tartanak a szolgálataikra” – írták.

Emlékezetes, hogy Nyakó István MSZP-s politikust egy verőemberekből álló csapat próbálta megakadályozni, hogy időben beadja népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltzárról. A fenyegetően tornyosuló kopasz társaság ügyében nagy nehezen beindult büntetőeljárást ott blokkolták a hatóságok, ahol csak lehetett. Nyakó pótmagánvádjáról – bírósági elutasítás után – a politikus fellebbezése miatt a táblabíróság dönt majd – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Nem csak a demokráciát védők, a Ferencváros szurkolói is évek óta tiltakoznak Kubatov Gábor módszerei ellen, legutóbb a debreceni Nagyerdei Stadionban. Holnap ismét véleményt nyilvánítanak, és előre láthatóan újra nézőcsúcsot állítanak fel a Dunaújváros PASE - Ferencváros II NB III-as mérkőzésen, miközben a Groupama Aréna rendszeresen kong az ürességtől.

„Az FTC új stadionjából, a Groupama Arénából kiszoruló sok ezer Fradi drukkert összefogó, a szervezett szurkolói csoportokat tömörítő Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Mozgalommal az utóbbi hetek során többször egyeztettünk és Klubunk arra jutott, hogy összefog a Fradi Táborával, hogy NB III-as nézőcsúcs lehessen Dunaújvárosban május 7-én!
Összefogunk, hogy visszahozzuk közösen a régi idők hangulatát, összefogunk, hogy sok-sok ezer ember előtt léphessenek pályára a Csapatok!
A Fradi egyetlen és igazi Táborát üdvözölve, vénaszkenner, személyes adatok vagy épp szurkolói kártya nélkül várja egész Dunaújváros” - áll az NB III-as, Dunaújváros PASE hivatalos közleményében.