Fidesz: Budapest mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett

Szabó Tünde a fején körbeszaladó vigyorral emlékeztetett mindenkit tegnap az M1-en, hogy a kormány jövőre 327 milliárd forintot fordít a sportra.

"Fő célunk volt, hogy minél több nemzetközi sporteseményt hozzunk hazánkba" - jelentette ki Szabó Tünde szerdán az M1 aktuális csatornán.

Áradozott pl. a Fomra 1-ről, az idén itthon megrendezésre kerülő 120 nemzetközi sporteseményről, és óriási sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy 2017 után 2027-ben is vizes világbajnokságot rendezhet Budapest. (A Honvéd óriási sportdiplomáciai sikerét kifelejtette.)

Kifelejtette azt is, hogy a világ legjelentősebb sportfővárosa amúgy abban az országban található, mely felnőtt lakosságának több mint kétharmada túlsúlyos.

Ja, és Tünde véletlenül kihagyta azt is az örömködésből, hogy 327 milliárd mellett, amit a sportra költenek, mennyit költenek pl. az egészségügyre. Meg azt se árulta el, hogy hány, a pusztuló-rothadó ellátás miatt meghaló beteget támaszt majd fel a tény, hogy Budapest mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett. Már ha ez ténynek nevezhető.

Szóval, k..va jó, hogy Budapest mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett.