Szombathely fideszes polgármestere megint pofára esett, mint a zsíros kenyér

Puskás Tivadar nem vesztegeti a választásig hátralevő idejét. Az már korábban eldőlt, hogy a Fidesz nem indítja újra, de pártja sem számíthat túl sok jóra októberben. Puskást sorra érik a pofonok, még ebben a pár hónapban is, most azt igyekeztek megakadályozni, hogy Jordán Tamás a város díszpolgára legyen, nem sikerült.

A tegnapi közgyűlésen eldőlt, hogy díszpolgári címet adnak Jordán Tamásnak, a Weöres Sándor Színház alapítójának, aki jelenleg is az intézmény igazgatója - írta meg az ugytudjuk.hu. A hírek szerint a Fidesz frakció a szavazás során, természetesen Puskás Tivadarral az élen nemet nyomott, az Éljen Szombathely frakció kezdeményezését azonban Balassa Péter (Jobbik), Koczka Tibor (Fidesz-KNDP) és Molnár Miklós (Pro Savaria) is támogatta. Az új többség végül 12 szavazattal elfogadta Jordán jelölését.

Jordán majd a város ünnepnapjának számító Szent Márton Gálán veheti át a kitüntetéssel járó oklevelet. Az esemény novemberben lesz, remélhetőleg ekkor már mást is lehet majd ünnepelni a vasi megyeszékhelyen.

(Borítókép: Varga György / MTI)