Napi abszurd: Az Orbánékkal kollaboráló Köves Slomó kiakadt az Orbán-kormány antiszemitizmusa miatt!

Érdekes, eddig nem zavarta Kövest a kormánypárti politikusok hol nyíltabb, hol burkoltabb zsidózása, a Soros-elleni antiszemita kampány vagy az indexes újságírók elleni uszító plakátok. Egyszer talán ráébred a fideszes rabbi is, hogy Magyarországon a gyűlöletpropaganda oldalára soha nem állhat oda józanul gondolkodó ember, de főként egyetlen kisebbség képviselője sem, ugyanis könnyen beleeshet a maga által ásott gödörbe. Talán többször kellene az EMIH-ben is felidézni azt a régi igazságot, miszerint a történelem az élet tanítómestere. Ugyanis a 30-as évek után nagyon gyorsan elérkeztek a 40-es évek is. Jó lenne, ha a hatalmon lévő Orbán-kormány felelőtlen gyűlöletbeszéde miatt a XXI. századi magyar történelem nem ismételné XX. századi önmagát!

A közelmúltban maga Orbán Viktor zsidózott egy szaftosat, méghozzá nem is akárhol, hanem a magyar Parlamentben.

Ha ugyanezt tette volna bárki Magyarországon a zsidó származású állampolgárokkal, mi történt volna?

- kérdéssel utalt a méltán híres kipcsakokra, ezzel provokálva a magyar közvéleményt és a hazai zsidóságot.

Ezt követte az orbánista zúgfirkászok „galiciáner fajtársazása”, amikor is Orbán – rendszerint fröcsögve uszító - zsebfirkásza, a magyar gyűlöletkeltés koronázatlan királya, Bayer Zsolt a félintellektuális - Szentesi-Zöldi László, Bencsik András és Huth Gergely nevekkel megtűzdelt -, szélsőségesen kormánypárti kvartettecske műsorában fejtette ki, hogy:

Miképpen azt sem árt, ha tudjuk, hogy a galiciáner, mint fogalom, ami egyébként a Kun Béla-féle, meg Szamuely-féle, meg az egész vörösterrorban magukat exponáló zsidókra használt fogalom volt. A galiciánert az asszimilálódott polgári magyarországi zsidóság használta ezekre, ha úgy tetszik fajtestvéreire, mert nem volt hajlandó ezeket zsidóként megfogalmazni. Ők pontosan tudták, hogy ezek a nyomorult rohadt gazemberek, ezek a tömeggyilkosok a legtöbbet egyébként majd nekik fogják ártani.

Aztán jöttek még a Nélküled-hiszti csúcspontjaként az indexes újságírókat izraeli zászló előtt ábrázoló antiszemita, kormánypárti plakátok.

De ezek közül egyik sem volt elegendő Köves Slomónak, hogy megszólaljon, ad absurdum felemelje a hangját a zsidókat ért burkoltabb és nyíltabb támadások miatt. Azonban jött Kósa Laller, aki a Hitlerjugend Fidelitas hétvégi kongresszusán zsidó-nyilas összefogáshoz hasonlította az ellenzéki együttműködést.

…a zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, hogy jól is esett nekik - a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben (…) Mindenfajta politikai logika és mondanivaló nélkül vannak ezek a szervezetek, egy valami terelte össze őket: a hatalom óhajtása, és az irántunk érzet gyűlölet. Megjegyzem, ez a gyűlölet volt az a technikai eszköz, ami talán segítette ezt az együttműködést, merthogy bennünket ezek szerint jobban utálnak, mint mondjuk a globalisták az antiglobalistákat, vagy a nácikat a zsidók. Mindegy, ez megtörtént…

- hangoztatta a Fidesz alelnöke.

A »zsidóság« Hajdú-Bihar megyében nem szavazhatott senkire, ugyanis éppen 75 évvel ezelőtt a német nácik és a magyar kollaboráns hatóságok haláltáborba deportálták őket. Emléküket sérti, hogy ilyen hangon beszélnek napjainkban a mártírokról

- írta Kósa kijelentésére válaszul a Tett és Védelem Alapítvány.

A legabszurdabb szereplő a történetben azonban az a Köves Slomó, aki folyamatosan támogatja Orbán kétes gyűlöletpolitikáját és már többször kiállt mellette. Az egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a neokohn.hu elnevezésű oldalon a következőket írta „Liberalizmus-kritikát, antiszemita klisék nélkül!” című cikkében:

Tudva levő, hogy Hajdú-Bihar megyében nincsenek zsidók. Nincsenek, mert 75 évvel ezelőtt pár nap leforgása alatt haláltáborokba vitték és legyilkolták őket. Tekintettel arra, hogy nincsenek így nem is tudhattak szavazni a legutóbbi, 2019 októberi helyhatósági választáson. Ez eddig legalább annyira triviális, mint amennyire szomorú”  – írja egyebek mellett Köves, aki visszautasítja, „hogy a magyar politikai közélet erkölcstelenségének terhét bárki is a zsidóságra terhelje át!