Megbüntette a Médiatanács a primitív bunkózó köztévést

Bár ez aligha rettenti el a rettenthetetlen orbánista Németh Balázst.

Megbüntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az M1 közszolgálati csatorna híradóját, mert 2019. október 21-i adásukban a hírbemondójuk „megsértette a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát”.

Ez volt az az adás, amikor „köz”média kitartottja, Németh Balázs Hadházy Ákos októberi akciójáról így számolt be:

"Primitív, bunkó, felháborító akcióval nyitotta a szezont az ellenzék. Hadházy Ákos már a miniszterelnök beszéde közben is táblákat mutogatott a pulpitus előtt, majd a balhézást azután is folytatta, hogy visszaült a helyére. Előre megírt, és kinyomtatott egy primitív káromkodást. Eddig épeszű ember, épeszű ember, nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben, de ma ez is megtörtént. Az ellenzéki képviselők pedig szó nélkül tűrték, hogy mit művel az Országházban Hadházy Ákos" - vezette fel az M1 beszámolóját október 22-én Németh Balázs orbánista alkalmazott.

A kis kommentár miatt több állampolgári bejelentés érkezett a Médiatanácshoz, ami ezt már nem hagyhatta észrevétel nélkül, így felszólították a szolgáltatót, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló jogsértésektől.

Az MTI-nek eljuttatott közleményükben hozzátették: a szabályozás nem általában véve a vélemények közzétételét korlátozza, hanem a nézők, hallgatók befolyásolását a hírek értelmezésében azzal, hogy a hírolvasó saját véleményt fűz a hírekhez. A hírek és a vélemények elkülönült bemutatását nem korlátozza a törvény - hangsúlyozták.

Az NMHH ugyanakkor azt is közölte, kétszázezer forintos bírságot szabtak ki az RTL Klub szolgáltatójára, amiért Reggeli című műsorukban szeptemberben egy parkolási mobilalkalmazásról olyan többletinformációkat adtak, amelyek a termék használatára ösztönözhették a nézőket.

Emlékeztetőül: a köztévé több mint évi 100 milliárdból működik, amit mi fizetünk. És mi fizetjük Németh Balázst is.