Fidesznyalonc "filozófus": A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni az Európai Néppártból!

Még a felfüggesztést is maguk kérték. Mert nem változott semmi sem!

Az exjobbikos, lakájmédiában sztárhaknizó Nagy Ervin olyan "publicisztikát" rittyentett a Pesti Srácok szervereire, hogy Bayer Zsoltnak nem kell tovább sopánkodni a jobboldali értelmiség hiánya miatt, mert a sokat foglalkoztatott (ja, nem) "filozófus" hihetetlenül egzakt irányt jelölt ki az orbánista lózungra fogékony "kereszténydemokratáknak".

Többet nem is lehet kérdés, mit, s hogyan kell reagálni a Fidesz és a Néppárt viszonyával kapcsolatos kínos felvetésekre. Hogy az orbáni politika megbukott volna az Unióban? Nem, nem, nem, nem, nem, nem. Az Unió azon része bukott meg, ami nem igazodott a kiváló orbáni politikához!

De ennyit elöljáróban, át is adnám a szót Nagy Ervinnek, aki tudja, mire van szüksége a keresztény Európának, de legfőképpen azt, hogy mire nincs:

A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni az Európai Néppártból (EPP), inkább lépnek le még időben, ha nem változik semmi sem, ők maguk – ez nem vitás; a kérdés inkább az, hogy maga a pátszövetség vissza akar-e térni a konzervatív és kereszténydemokrata, „jobboldalinak” aposztrofált értékekhez, vagy végleg átveszik az irányítást a megfelelési kényszerben szenvedő futóbolondok, a magukat kereszténydemokratáknak hazudó csalók, és a baloldalról beszivárgott agitátorok. Ugyanis, ha a pártcsalád tagszervezeteit szigorú górcső alá vesszük, akkor azt látjuk, hogy jelentős többségük a saját hazájukban liberális (vagy neoliberális) gazdaságpolitikát képvisel; több mint a fele elveti a hagyományos család intézményét (egy férfi és egy nő gazdasági és érzelmi közösségét, amely, ha nincs semmiféle egészségügyi akadálya, akkor előbb vagy utóbb gyermekek születésével bővül); jó részük támogatja a melegjogokat (ami szélsőséges liberális politika!); számos tagja internacionalista és globalista vonalon mozog, így köp a szuverenista célokra; és legalább a harmada egalitárius, azaz baloldali elvekből gyárt ócska utópiát. Feltűnő, hogy – jó futóbolondokhoz méltón – kevés kivétellel migránsbarát politikát folytatnak, hisznek a nyílt társadalom eszméjében és megvalósíthatónak tartják a multikulturalizmus utópiáját – ez lenne ma a jobboldal?! A kérdés tehát az – ahogy azt minap Novák Katalin is megfogalmazta Berlinben –, hogy folytatódik-e az EPP balra tolódása, avagy visszatérnek az alapítók „jobboldaliságához”. Vagy az, hogy az Orbán Viktor által „egy centinek” nevezett „kilépési távolság” elfogy-e a következő hetekben? 

És ez csupán a lead. 

További fontos megjegyzés, hogy hogyan került abba a helyzetbe a kormánypárt, amibe van: 

"Ha az időben visszamegyünk, akkor úgy egy évvel ezelőtt kezdtek el egyes, önmagukat még mindig jobboldali pártnak tartó, de már régóta balliberális politikát folytató tagpártok a Fidesz ellen áskálódni – Soros szervezeteinek és a baloldali bevándorláspolitika nyomására, a liberális kulturális hegemóniába besimulva, és a „progresszív” értelmiségnek, valamint a haladó médiának való „jó öreg” megfelelési kényszernek köszönhetően. Ez idáig (hivatalosan) 13 párt állt azon kezdeményezés mellé, hogy a Fideszt zárják ki az EPP-ből. (A pártszövetség alapszabálya szerint legalább öt országból hét tagpárt szükséges ehhez.) Azóta – a Fidesz kérésének megfelelően – megtörtént a felfüggesztés, tart a kivárás, folyik a politikai kötélhúzás, amely most már végre a végéhez (a csiga ehhez képest gyorsvonat), azaz a bölcsek jelentéséhez, illetve a Fidesz által megfogalmazott vélemény nyilvános megvitatáshoz fog elérkezni" - így.

Nagy Ervin buksiját már ennyiért is érdemes lenne hosszasan simogatni, de ő itt még nem állt meg. Egyesével végigvette az összes pártot, akik a kizárás mellett vannak, s megmondta róluk - az orbáni, tűpontos koordináta-rendszert alapul véve -, hogy mennyire kereszténydemokraták, mennyire konzervatívok és persze mennyire liberálisak.

A végeredmény pedig... Nos, döbbenetes, elképesztő, szinte félelmetes, mennyi az ideológiai kakukktojás, a migránssimogató! Emberek! Ideje lenne felismerni, hogy a Néppártól való menekülés tulajdonképpen Magyarország ismételt megvédése Brüsszeltől!