Jakab Péter az új elnök, nem lesz Fidesz-csicska párt a Jobbik!

Ma tartották a Jobbik XXII. tisztújító kongresszusát, ahol nem volt kérdés, hogy Jakab Péter lesz-e a Jobbik új elnöke.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Fidesz és médialakájai mindent megtettek annak érdekében, hogy a Jobbikon belül olyan emberek kerüljenek hatalomra, amelyek hajlandók „nemzeti ügyek” mentén kiegyezni a Fidesszel.

Egyrészről jól tudjuk, hogy a Putyin-csicska Orbán saját „uralkodó családjának” ezermilliárdos vagyonának mértéktelen halmozását tartja a legfontosabb nemzeti ügynek, a jogállam leépítése és az ellenzéki sajtó totális felszámolása mellett.

Másrészről az is rémlik, hogy ez az átlátszóan szar duma már nagyon ismerős valahonnan, méghozzá a Novák-Toroczkai páros vezette Mi Hazánk Mozgalom névre keresztelt szatellitpárt kommunikációjából.

Az Orbán vezette kormánypárt számára azért is volt óriási tétje, hogy ki kerül be a Jobbik elnökségébe, hogy sikerül-e a Jobbikot, mint a legnagyobb frakcióval rendelkező ellenzéki politikai közösséget is csicskapárttá degradálni, mint ahogyan már jó néhány párttal ez megtörtént a magyar politikában Orbánnak "köszönhetően". Gondoljunk csak az MDF-re, a kisgazdákra vagy a kereszténydemokratákra.  

Egy biztos, a kormánypárti lakájmédia belsőinformációk habonyi eltorzításával próbálta befolyásolni a kongresszusi eredményeket, többek között a tagságnak azt a nyilvánvaló hazugságot sugallva, sőt konkrétan kimondva, hogy Jakab Péter a Gyurcsány-vonalat képviseli.

Ezzel a hazug kormánypárti narratívával szemben, sokkal inkább az volt a mai jobbikos kongresszus tétje, hogy a Fidesznek sikerül-e beépülni a  Jobbik Jakab Péter vezette új elnökségébe is avagy sem. 

Úgy tudjuk, Szávayék azzal számolnak, hogy több alelnökjelöltet tudnak delegálni a január végén felálló vezetésbe, mint Jakabék.

- írta meg a Jakab Péter meggyengítésében érdekelt Origó. 

Balassa Péter és Nunkovics Tibor már napközben visszalépett Jakab Péter többi alelnökjelöltjének javára. Azon kívül, hogy Gyöngyösi Márton maradt elnökhelyettes az újonnan felálló elnökségbe az alábbi emberek kerültek be Jakab Péter alelnökjelöltjei közül:

  • Ander Balázs
  • Kőrösi Anita 
  • Lukács László
  • Z. Kárpát Dániel
  • Dudás Róbert
  • Szilágyi György

Ugyanakkor a Szávay embereinek tartott jelöltek közül senki nem jutott be.