Nem nagyon akarja elárulni a kormány, részesül-e prémiumban a Magyar Posta vezérigazgatója

A társaság vezérigazgatója havonta 5 millió forint javadalmazásban részesül, melyhez 20 százalék (éves szinten 12 millió forint) prémium is adható. A Magyar Posta teljesítménye ugyanakkor nem éppen jutalmazandó állapotokat mutat.

Jakab Péter, a Jobbik szombaton megválasztott elnöke, és egyben parlamenti frakcióvezetője január elején tett fel írásbeli kérdést Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszternek (nemzeti vagyon kezeléséért felelős), hogy

Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a 2019. évi teljesítménye után részesült-e premizálásban, és amennyiben igen, milyen prémiumfeladatok voltak kitűzve a vezérigazgató részére és pontosan mekkora összegű prémiumkifizetés történt számára?

A válasz Fónagy Jánostól, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkárától érkezett egészen röviden: a vezérigazgató nem kapott prémiumot. 

Úgy tűnik, Fónagy János nem értette a kérdést, hiszen az ebből nem derült ki, hogy részesül-e prémiumban, csak annyi, hogy eddig nem kapta meg. Így Jakab Péter január 22-én ismét feltette a a kérdést:

Kérem, nyugtasson meg, jól gondolom-e, hogy a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a 2019. évi teljesítménye után a későbbiekben sem fog prémiumban részesülni? Ennek megválaszolása azért is fontos, mert bár kértem, nem kaptam tájékoztatást arra vonatkozólag, hogy voltak-e kitűzve, és ha igen milyen prémiumfeladatok a vezérigazgató úr részére, illetve milyen okok alapján nem történt prémiumfizetés? - írja a jobbikos politikus.

Válasz egyelőre nem érkezett. Mint ismert, a NER csúcsintézményeiben karácsonykor közel 4 milliárd forintot osztottak szét.