„Nem engedünk a gyűlöletnek” - A gyergyóditrói pékség kiáll a Srí Lanka-i pékek mellett

Újabb fejezet a fideszes gyűlöletkeltéssel szemben vívott harcban.

Cégünknek két részlege van, egy kenyér és egy péksütemény üzem, így, hogy ne a kenyér elkészítésében vegyenek részt, áthelyeztük volna őket a másik részlegre. Így, a Ditrói emberek kérését próbáltuk volna teljesíteni, azzal az egyetlen céllal, hogy a faluban újra béke legyen

- olvasható a gyergyóditrói pékség tegnap kiadott közleményében.

Itt számoltunk be róla, hogy a fideszes agypusztítás tényleg határtalan. A Hargita megyei Gyergyóditró migránsoktól rettegő büszke népe ugyanis azért forrong, mert a munkaerőhiány miatt a helyi pékség két Srí Lanka-i pékmestert alkalmazott.

Írtunk arról is, hogy sikeresen elüldözték a településről a két férfit, akik az őket ért fenyegetések miatt feladták a Gyergyóditróban bérelt lakásukat, és a közeli Gyergyószárhegyre költöztek.

Úgy tűnik azonban, az elképesztő agymosással, gyűlöletkeltéssel szemben a pékség az egyetlen hatásos fegyvert választotta: a józan gondolkodást.

Az utálat és gyűlőlet fennmaradt a cég és a két ember felé, sőt, ez már át lett vetítve a cég jelenlegi alkalmazottaira is. Megfontoltuk a Ditrói emberek válaszát. Azáltal, hogy a község álláspontja változtatlan maradt, el akarják űzni a két vendégmunkást, ez azt eredményezi, hogy az ajánlatunk értelmét veszti. Megemlítenénk, hogy a felajánlott kompromisszum sem jelentett volna semmilyen hátrányt a két Srí Lankai munkásnak, fizetésükben és jogaikban semmilyen változást nem éreztek volna.

- jelentette ki a cégvezetés, azt követően, hogy a fentebb említett verziót a gyűlölködő helyiek gúnyosan elutasították.

A történet itt még nem ér véget, a cég ugyanis ezt követően átértékelte a helyzetet, majd nyomatékosították, a két Srí Lanka-i férfival kapcsolatban, hogy

Ők továbbra is nálunk fognak dolgozni, és nem vagyunk hajlandóak semmilyen körülmények között elbocsájtani őket. Nem engedünk a gyűlöletnek.

Embernek lenni, mindenek felett. A pékség vezetése előtt minden (józanul gondolkodó) ember megemelheti a kalapját.

Pontosan így lehet felvenni a küzdelmet az Orbánék által keltett mértéktelen gyűlölettel, kirekesztéssel szemben. Érdekesség, hogy a kiégett despota orránál fogva vezetett, gyűlölettel telepumpált zombihadserege a minap éppen ezen dolgok ellen "tüntetett".

Akiket látva és hallva, a szekunder szégyenérzet mellett az jutott az ember eszébe, hogy sajnos tökéletesen ül a mondás, miszerint

Azt sem tudták, milyen rendezvényen vannak…